beak>’ten bir tekli bir de video

beak>’ten bir tekli bir de video


oh know


İki yıldır gözlerden uzakta kalan ve kendini özleten Beak>, sessizliğini bir tekli + video kombosuyla bozdu.

Portishead’in davulcusu olarak tanıdığımız ama solo işleriyle de kendisine olan sevgimizi ve saygımızı ikiyle çarpan Geoff Barrow; Billy Fuller ve Will Young ile son albümleri >>>’i kaydettiğinde tarihler 2018’i gösteriyordu. 2019’dan beri de herhangi bir yeni kaydını dinlemediğimiz grup “Oh Know” isimli şarkıyla geri döndü.

Barrow’un kurucuları arasında yer aldığı plak şirketi Invada Records etiketiyle yayınlanan şarkıyla ilgili paylaşılan basın metninde şarkı hakkında “Beak>, geçirdiğimiz karantina günlerinde yeni bir şarkı kaydetti. Şarkının smi “Oh Know”. Bu bir single olarak yayımlanmıyor. Sadece bu küresel kargaşaya rağmen hala burada olduklarını ve müzik yapmaya devam ettiklerini bilmenizi istediler.” açıklaması yapıldı.

Mexico City’de düzenlenen NRMAL Festival’ın aylık YouTube programı “NRMAL Camarada TV” için Beak>’e ulaşmasıyla ortaya çıkan videonun arkasında grubun The Gaol isimli şarkısı için bir hayran videosu hazırlayan Kanadalı Echo Panda ekibinin imzası bulunuyor. Grubun kendilerine ulaşmasıyla projeye dahil olan Echo Panda, kendilerine verilen 2 haftada ortaya çıkarabilecekleri en iyi işi yapmış gibi gözüküyor.

Grup bu heyecanla yeni albüme dair bir şeyler yapar mı bilmiyoruz ama yeni bir Beak> şarkısı dinlemek bizleri ziyadesiyle sevindirdi.