bu hafta sonu ne dinlesek?

bu hafta sonu ne dinlesek?


dolu dolu hafta


Cuma günü geldi çattı, haftanın albümleri, EP’leri ve teklileri birer birer dökülmeye başladı. Playlist’lerinden sıkılanlara amme hizmeti playtuşu’ndan geliyor.

Caribou, Daphni ya da Dan Snaith… Hangi ismiyle hitap edersek edelim her zaman “önce vizyon” mottosuyla yola çıkan Snaith, Daphni mahlası altında yayınladığı Sizzling EP’si ile yüksek bpm’li sulara giriş yapıyor. Dans pistlerini bu yaz kasıp kavurmasına banko verdiğimiz 5 şarkılık EP, olası bir mod düşüklüğünde 10 kalsiyum sandoz etkisiyle bünyenize gereken enerjiyi verecek.

Mac DeMarco’nun önderliğini yaptığı salaş lo-fi akımının genç yeteneği Yellow Days, Just When isimli yeni teklisini yayınladı. Sözleriyle kaş çattıran ama alttan alttan içimizi kıpırdatmayı da başaran Just When, haftanın yatakta yuvarlanırken dinlemelik şarkısı olabilir.

10 yıllık aradan sonra tam kadro geri dönen Jack White ve çetesi The Raconteurs, 41 dakikaya 12 şarkı sığdırdığı albümü Help Us Stranger’la bakalım gitar müziğinin yaşadığı düşüşe dur diyen isim olabilecek mi?

Yeni teklilerle epey olumlu bir görüntü çizen indie/dance müziğinin tecrübeli temsilcilerinden Hot Chip, A Bath Full Of Ecstasy ile mesajlarını gayet net bir şekilde veriyor. 9 şarkı ve 3 adet editlenmiş versiyondan oluşan yeni Hot Chip albümünün prodüktör koltuğunda, bu hafta içinde hayatını kaybeden Cassius grubunun beyni Zdar yer alıyor.

Geldik her yaptığı işle uzun süreler gündemde kalmayı başaran, on parmağında on bir marifet bir isme; Mark Ronson. Night Feelings’i yayınlayan hit makinesi Ronson, yılın en başarılı pop albümlerinden birine imza atmış gibi gözüküyor. Lykke Li, Alicia Keys, Miley Cyrus, YEBBA, Camila Cabello ve Angel Olsen gibi isimleri aynı albümde bir araya getirmeyi başaran Ronson’ın aklına kuvvet diyoruz.

“Two Door Cinema Club kaldı mı ya?” diyenleri duyar gibiyiz. Cevabımız “Evet kaldı.” Müzik endüstrisinin gittiği yönle birlikte eskisi kadar popüler olmasa da kendi çizgisindede üretim yapmaya devam eden İngiliz grup, False Alarm ile ne 2010’daki Tourist History albümü kıvamında, ne de yüzde yüz 2019 trend müziğinin peşinde.

Buyrun kendiniz görün.

Mart ayında yedi ayda yedi albüm yayınlayacağını açıklayan Ludovico Einaudi, bu albümlerin dördüncüsü olan Seven Days Walking (Day 4)’u yayınladı. Klasik  ve deneysel müziğin yaşayan en önemli temsilcilerinden Einaudi, bir tatlı huzur arayanlara geliyor.

Portishead’den Geoff Barrow’un krautrock semalarındaki enfes projesi Beak>, geçtiğimiz yıl >>> isimli albümüyle listelerimize balıklama girişi yapmıştı. Hazır eller ısınmışken bir tur daha stüdyoya giren Beak>, bu sefer de Life Goes On EP’siyle karşımızda.