amazon’un the lord of the rings uyarlamasının müzikleri howard shore’dan gelebilir

amazon’un the lord of the rings uyarlamasının müzikleri howard shore’dan gelebilir


gelsin lütfen


Yayınlanmasına daha neredeyse bir sene olmasına rağmen yaklaşık iki senedir sık sık andığımız The Lord of the Rings televizyon uyarlamasından heyecanlandıran bir haber var. Amazon’un sadece ilk sezonu için 465 milyon dolar gibi rekor bir bütçe ayırdığı LOTR uyarlamasının müzikleri için Peter Jackson’ın üçlemesinin müziklerine imza atan Howard Shore ile görüşülüyor.

The Lord of the Rings ve The Hobbit üçlemeleri de dahil olmak üzere The Silence of the Lambs, Se7en, Hugo ve The Aviator gibi birçok önemli yapımın müziklerine imza atan usta besteci Howard Shore, LOTR üçlemesi için hazırladığı müziklerle toplamda üç Oscar heykelciğini evine götürmüştü. Concerning Hobbits ve One of the Dúnedain başta olmak üzere birçok bestesiyle Orta Dünya severler için yeri ayrı olan Shore’un, Amazon’un The Lord of the Rings projesine katılma ihtimali bile heyecanlanmıza yeterli bir sebep şu an.

Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazdığı hem de yürütücü yapımcılığını üstlendiği dizide yönetmenliği The Orphanage, The Impossible ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi filmlerin arkasındaki isim olan J.A. Bayona üstleniyor. Projede Robert Aramayo, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Markella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawley, Ema Horvath, Ismael Cruz Córdova, Owain Arthur, Tom Budge, Tyroe Muhafidin, Sophia Nom gibi isimler yer alıyor.

Orta Dünya’nın II. Çağ’ında geçecek The Lord of the Rings dizisi için Amazon’dan şimdilik gelen yayın tarihi 2 Eylül 2022.