airbnb konulu gerilim filmi: julia roberts ve mahershala ali dahil

airbnb konulu gerilim filmi: julia roberts ve mahershala ali dahil


netflix kaçırmaz böyle şeyleri


Halloween sezonu bereketli geçiyor demiş miydik? Airbnb konulu bir Netflix korku filmi de yolda. Hatırlayanlar olacaktır; geçtiğimiz sene Barbarian filmi beklenmedik kurgusunun yanı sıra filmin ilk yarısıyla insanları hayli germiş, farklı ve gerçek bir konuyu ele aldığı için takdir edilmişti. Bu konu, Airbnb (bir ev kiralama uygulaması) üzerinden iki farklı kişinin aynı eve misafir edilerek “tanımadığın insanla aynı ortamda yaşama” gerginliğiydi. Netflix yazarları burada lezzetli bir şey görmüş olacak ki mevzunun üzerine gidip Julia Roberts ve Mahershala Ali’yi katarak Leave The Word Behind filmini çıkarmış.

Leave The Word Behind”, Rumaan Alam‘ın 2020’de yayımlanan aynı adlı psikolojik gerilim romanından uyarlandı. Bu kitap daha yayınlanmadan telif haklarını satın alma yarışına giren Netflix, hızlı ve çevik biçimde kitabın haklarını kazandı. İlk etapta başrol, Denzel Washington’dı. Ali, Washington’ın projeden ayrılmak zorunda kalmasının ardından başrolü üstlendi. Filmde Roberts ve Ali’nin yanı sıra Ethan Hawke, Myha’la Herrold, Farrah Mackenzie, Charlie Evans ve Kevin Bacon da rol alıyor.

Filmin yönetmeni ise Mr Robot dizisinin yaratıcısı Sam Esmail.

Leave The Word Behind, mutlu bir ailenin gözlerden ırak kiraladığı evinde, iki yabancının kendilerine sığınma talebiyle bulunduktan sonra başlarına geleni anlatan bir kıyamet filmi. Film 22 Kasım’da seçkin sinemalarda, dünya prömiyerini ise 8 Aralık’ta Netflix’te yapacak. Fragman aşağılarda, arayan bulur, inleyen ölür, mevsim zaman…