vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


8 aralık 2023


Bu hafta vizyonda neler mi var? Tamamdır doğru linke tıklamışsınız. Alt-tab’de ne açık o sırada? Umarım sağlam bir şarkıdır. Vizyon diyorduk. Bu haftanın vizyon broşüründe kaçırılmayacak filmler var. Kaçırırsanız, insanlar hakkında eyyorlarken meraktan cennet cehennem gezdirirler insanı. Başlıyoruz. 

 

Past Lives, Celine Song

 

Filmde iki tür ilişki var; gidenler ve kalanların olduğu. Bu filmde çatışmamız bu türlerin arasında. Kalanların olduğu ilişkide çift bireyler 8000 reankarnasyon öncesinde bile bir şekilde birbirini buluyor. Belki yoldan geçerken o kişiye kıyafetin sürtündü, belki de kasada ruh eşinden para üstü istedin.

 

Kızımız gitmek zorunda, çünkü arkasında bir hayat bırakmak istiyor. Kore’yi, yoksulluğu, ailesini…. Bunları geride bırakınca kazandıkları ile ana dilinde şaka yapabildiği biri arasında kalıyor. Hae Sung adındaki çocukluk aşkı.

 

Filme göre sadece seçimlerimiz rotamızı oluşturur, karşımıza çıkanlar canon, olay örgüsünden ibaret.  İlişkilerimizde ise bir saksıda iki çiçek gibiyiz, köklerimiz kendi yerlerini bulmalı, buna uzak ilişkiler de dahil. Peki ayrılıklar?

 

Past Lives Celine Song‘un bir yönetmene göre çıkarabileceği en olgun ilk filmlerden. Gotham Independent En İyi Film, New York Film Critics’ten En İyi İlk Film ödülünü aldı. Takibe aldık bile. 

 

 

Jeanne du Barry, Maïwenn

 

Cannes açılış gecesi filmi Jeanne Du Barry, baş karakterinin gerçek hikayesinin kurgusal bir anlatımıdır. Bir fahişe olan Jeanne Du Barry, Kontes’e dönüşerek Kral Louis XV’in favori metresi ve büyük aşkı olmuş, 18. yüzyıl Fransız sarayında skandala yol açmıştır. Kadrosunda Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe bulunan filmin özeti şöyle:

 

Sosyal olarak yükselmeye hevesli sıradan bir kız olan Jeanne Vaubernier, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için kendine özgü çekiciliğini kullanır. Jeanne’nin sayesinde zenginleşen sevgilisi Count du Barry, onu Kral ile tanıştırmak ister ve Richelieu Dükü aracılığıyla bir toplantı organize eder. Ancak görüşme beklenenden bambaşka geçer ve XV. Louis ve Jeanne, birbirlerine ilk görüşte aşık olur. Kral, Jeanne sayesinde yaşamın zevkini yeniden keşfeder. Ancak çok geçmeden skandal patlar. Kimse sokaklardan gelen bir kadını sarayda istememektedir.

 

 

Silent Night, John Woo

 

Silent Night, John Woo tarafından yönetilen ve Robert Archer Lynn tarafından yazılan 2023 Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Filmde hiçbir diyalog bulunmamakta ve Joel Kinnaman, Scott Mescudi, Harold Torres ve Catalina Sandino Moreno gibi oyuncular yer almaktadır. Çekimler Nisan-Mayıs 2022 tarihleri arasında Meksiko Şehri’nde gerçekleştirildi ve bu film, Woo’nun Paycheck (2003) filminden bu yana Hollywood’da yönettiği ilk film olma özelliğini taşıyor. Konusu şöyle:

 

Bir işkence gören baba, genç oğlunun Noel gecesi bir çetenin çatışmasında ölmesine tanık olur. Sesini kaybetmesine neden olan bir yaralanmadan iyileşirken, intikamı hayatının amacı haline getirir ve oğlunun ölümünü intikam almak için acımasız bir eğitim programına başlar.

 

 

YOUR CHRISTMAS OR MINE 2, Jim O’Hanlon

 

Kadrosunda Sex Education çocuk Asa Butterfield ve Cora Kirk bulunan film, Noel tatilini birlikte geçirmek isteyen Hayley ve James’in birbirlerinden habersiz yola çıkıp bir diğerinin evine gitmeye karar verdiği ilk filmde trenlerle ilgili bir sorun yaşamış ve geceyi beraber geçirmişlerdi. Bu kez de uçakları karıştırıyorlar. Your Christmas or Mine 2, izleyenleri pişman etmeyecek bir romantik komedi. Prime Video özel filmi.

 

 

Leave the World Behind, Sam Esmail

 

Kadrosunda Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke bulunan filmi merakla bekliyorduk. Leave the World Behind, hem bir teknoloji gerilimi hem de kriz anlarında insanlar arasındaki kırılgan bağların güçlendiği ve koptuğuna şahitlik ettiğimiz bir hikaye. Netflix’te yayınlanacak filmin konusu şöyle:

 

Bir ailenin lüks bir kiralık eve yaptığı kaçamağı, cihazlarının çökmesiyle korkutucu bir hal alır ve kapılarında iki yabancı belirir.

 

 

Bu kadardı. Vizyonuyla yayınıyla ortalama üstünde bir haftayı geride bıraktık. Geçen haftanın vizyon broşürü için şuraya tık tık.