marvel dizileri sarpa sardı: daredevil’ın yılan hikayesi

marvel dizileri sarpa sardı: daredevil’ın yılan hikayesi


nazar değdi


Disney+, Marvel dizilerinin biletini yılan hikayesine dönen Daredevil dizisiyle kesmiş oldu. Azalan ilgi, açıklanan tuhaf takvimler ve kötü yapımlar derken bunun bir gün olacağını biliyorduk. Daredevil, kendisi gibi “sokak seviyesi” süper kahramanlarla birlikte Netflix’te hali hazırda üç sezona sahip, izlediğimiz en iyi süper kahraman dizileri arasına girebilecek kalitedeydi ve işler tıkırında ilerliyordu. Disney+, açıldıktan sonra tüm Marvel karakterlerini kendi bünyesine aldı ve “Daredevil: Born Again” adlı yeniden yapım projeye başlandı. 

 

Dizi başta 18 bölüm olarak belirlendi. Tabii Netflix dizisiyle tek ortak yan, oyuncularının aynı olmasıydı. Neredeyse prodüksiyon aşaması tamamlanan diziye iddialara göre Marvel Cinematic Universe yürütücüsü Kevin Feige ilk defa göz atmak istiyor. Beğenmediği için dizinin büyük bölümünü ıskartaya çıkarmaya karar veriyor. Feige’nin beğenmeme sebebi olarak ilk beş bölüm karakterin Daredevil kostümünü giymemesi gibi detaylar da ortalıkta dolanıyordu. 

 

Bu da Marvel’in dizinin büyük bölümünü hurdaya çıkarması, çekilenlerin çoğunu çöpe atması, baş yazar ve yönetmenlerini göndermesi ve her şeye yeniden başlaması anlamına geliyordu. Ne hikmetse, bu tür değişikliklerin tamamı yazar grevinin bitmesiyle aynı döneme denk geldi. Yeniden yapılan Daredevil’in tekrar yeniden yapılan versiyonu için bazı isimlerle anlaşıldığı açıklandı. 

 

Tom Clancy’s Jack Ryan ve Netflix’in Marvel dizisi The Punisher’ın yazarı Dario Scardapane, dizinin yeni showrunner’ı olacak. Loki’nin ikinci sezonunda film yapımcısı ve baş yapımcı olan yönetmenler Justin Benson ve Aaron Moorhead‘i de işe aldılar. İkili daha önce Moon Knight’ta dişe dokunur performans göstermişlerdi. Bu sefer stüdyo, Netflix dizisindeki gibi karanlık tona bağlı kalacaklarını açıkladı. Ayrıca Marvel ilk yinelemede zaten çekilmiş olan bazı sahneleri kurtarmaya çalışacak ve ileriye doğru yeni bir yol bulacak gibi görünüyor. 

 

Bazı orijinal raporlarda da belirtildiği gibi, Marvel eskiden film çeker gibi TV çekmeye çalışırdı. Yine de, birçok kreatifle ters düştükten ve bazılarının prodüksiyonun ortasında işi bırakmasından sonra, şirket şimdi modelini televizyon yapmanın geleneksel yollarını benimseyecek şekilde yeniden yapılandırdı. Akıllarda, “Netflix dizisiyle veya onun yaratıcı kadrosuyla ne sorununuz vardı, sıfırdan dizi çekmeyi beceremiyorken neden tutmuş projeleri baltalıyorsunuz?” gibi çılgın sorular dolanıyor. Marvel cephesine nazar değdi.