olivia colman’ın kara komedi filmi wicked little letters’tan fragman

olivia colman’ın kara komedi filmi wicked little letters’tan fragman


bir oscar da buradan gelse


Birbirlerinden nefret eden komşular, kulağa siyasi bölünme üzerine modern bir Amerikan komedisinin konusu gibi geliyor ama aslında bu, 1920’lerde İngiltere kıyılarında geçen bir dönem filminin konsepti. Bu yılın başlarında Toronto Uluslararası Film Festivali’nde prömiyerini yapan, Oscar ödüllü Olivia Colman ve Oscar adayı Jessie Buckley‘nin başrollerini paylaştığı, küçük bir İngiliz kasabasında birbirlerini sinirlendiren komşuları anlatan kara komedi Wicked Little Letters’ın İngiltere fragmanı yayınladı.

Yönetmenliğini Thea Sharrock‘un üstlendiği ve gerçek bir hikayeye dayanan film, bu iki kadın karakter üzerinden akıyor olsa da Timothy Spall ve Anjana Vasan da filmde rol alıyor. Yönetmenin önceki işleri şunlardı: 2016’da Me Before You ve 2020’de The One and Only Ivan. 

Gerçek bir hikayeye dayanan Wicked Little Letters, iki komşuyu takip ediyor: son derece muhafazakar Edith Swan ve kabadayı İrlandalı göçmen Rose Gooding. Kara komedi tarzındaki film, 23 Şubat 2024‘te İngiltere sinemalarında gösterime girerken dünyada “çok yakında” vizyona girecek.