olivia colman’dan gelir eşitsizliğine tepki

olivia colman’dan gelir eşitsizliğine tepki


az bile dedin olivia colman


Bir dizi ya da filmi merak edilir kılmak kadrosunda Olivia Colman’ın ismini görmek bile çoğu izleyici için yeterli. Yeni filmi “Wicked Little Letters”ın tanıtım sürecinde verdiği röportajlardan birinde kendisine gelen gelir eşitsizliği sorusu Colman’ın adeta patlamasına neden oldu.

Beni gelir eşitsizliğiyle ilgili konuşturmayın. Erkeklere sorsanız seyirciyi daha fazla çektiklerini düşünüyorlar. Aslında bu onlarca da doğru değil ama yine de bunu kadınlara, erkek meslektaşları kadar ücret vermemek için bir neden olarak kullanmayı seviyorlar. Olivia değil de Oliver Colman olsaydım şu an kazandığımdan katbekat fazlasını kazanırdım. Ne kazanmamız gerekirken kazanamadığımızın farkındayız. Yüzde 12 binlik bir farktan bahsediyoruz…

Gelir eşitsizliğiyle ilgili tepkiler sadece sanat dünyasından gelmiyor elbette. Norveç Kadın Futbol Takımı’nın yıldızı Ada Hegerberg, Norveçli erkek futbolculardan daha başarılı olmalarına rağmen daha az kazanmalarını protesto ederek milli takıma katılmayı reddetmişti… O açıklamayı da şöyle izleyebilirsiniz.