rick and morty’nin tıpatıp aynı seslerle yoluna devam etmesinin sırrı açıklandı

rick and morty’nin tıpatıp aynı seslerle yoluna devam etmesinin sırrı açıklandı


düşündüğümüzden basit


Rick and Morty’de hem Rick hem Morty’i tek insan seslendiriyordu: Justin Roiland. Roiland’ın başına mahkemelik olaylar geldi ve halen nihai sonuca vardırılmadı. Adult Swim, kendisini bu süreçte Rick and Morty’den uzak tuttu ve süreç devam ederken dizinin olamzsa olmazı olarak düşünülen Roiland’sız nasıl devam edeceği merak konusuydu. Çoğu insan ihtimal bile vermezken bir gece aniden yeni sezondan fragman düştü. Sürpriz, sesler Roiland’ın sesinin tıpatıp aynısıydı. Rick and Morty’nin ünlü ikilisinin yeni sesleri eski hallerine o kadar benziyordu ki, neredeyse Adult Swim’in Justin Roiland’ın sesini yapay zeka kullanarak yeniden yaratmış olabileceği düşünülüyordu. Ancak, Kevin Afghani gibi, hayatlarının rollerini üstlenmiş, nispeten tanınmayan iki seslendirme sanatçısı oldukları ortaya çıktı.

Rick and Morty’nin yeni bölümleri tekrarlarla birlikte yayınlanmaya başladığında, izleyiciler Roiland’ın eski performansları ile yeni gelen Ian Cardoni (Rick) ve Harry Belden’in (Morty) masaya getirdiklerini ayırt etmekte zorlanacaklar. Dizinin showrunner’ı Scott Marder ve ortak yaratıcı Dan Harmon, The Hollywood Reporter‘a verdikleri son röportajda, rolleri devralabilecek yeni oyuncular için altı ay süren arayışlarına ilk başladıklarında hedeflerinden birinin bu olduğunu söylediler. İnternet her zaman dizinin karakterlerini birebir taklit edebilecek insanlarla dolu olduğu için, Marder altı ay süren yeni Rick ve Morty arayışlarının biraz daha kolay olacağını varsaydı. Ancak, birçok aday Rick gibi karakterleri zaman zaman canlandırabilse de, onu daha sıradan bir şekilde canlandırmakta zorlandılar. Marder:

“Herkes ‘Maço Adam’ Randy Savage ya da onun bir kuzeni gibi konuşuyordu. Kimse tam olarak Rick gibi ses çıkarmadı. Bu çok zordu. İnsanlar sıçramalar halinde seslerini çıkarabiliyorlardı ama onları geri getirdiğinizde bunu konuşma sesinde yapamıyorlardı ki bizim ihtiyacımız olan da buydu.”

Harmon ve Marder, Rick ve Morty’yi seslendirmenin yıllar içinde Roiland’a verdiği fiziksel zararı duyduktan sonra, “yaşam kalitesi açısından” ileriye dönük olarak iki farklı oyuncu getirmek istediklerini de biliyorlardı. Harmon ayrıca Roiland’ın ayrılığı sonrası kesinti hissini en aza indirmek istediğini de dile getirdi:

“Diziden biri ayrıldığında insanlar dizinin bozduğunu düşünmeye dair eğilim gösterir. İnsanların bu karakterlerin gerçek olduğuna inanmaya devam etmelerini istiyoruz.”

Rick and Morty kimine göre üçüncü, kimine göre beşinci sezonunda bozdu. Seslendirmeninin başına türlü olaylar geldi. Fakat Dan Harmon‘ın her şeye rağmen projesine devam etmek istemesi takdiri hakediyor. Yeni seslerle fragman aşağıda, ayırt edemeyeceksiniz.