the smiths, the killer, fight club ve david fincher

the smiths, the killer, fight club ve david fincher


yönetmen 20 senedir fight club'ı izlememiş


Dünyada yükselen alt right dalganın yanlış anlayarak bayrakçısı olduğu ikonik ve ironik film Fight Club, yönetmeni David Fincher tarafından 20 senedir izlenmemiş. 

Fincher, GQ‘ya ayrıca The Killer, yapay zeka hakkındaki hisleri ve The Smiths sevdasından bahsetti. 

 

David Fincher: Fight Club’ı 20 yıldır izlemedim. İzlemek de istemiyorum.

 

Bunun sebebi olarak filmi izlemenin “ilkokul fotoğrafına bakmak gibi” olduğunu söylüyor. 

 

 

 

The Killer’ın kullandığı şarkılar çoğunluklu The Smiths grubundan. Bunun sebebi olarak da;

 

How Soon is Now?’ı kullanmak istediğimi hep biliyordum çünkü gitarı seviyorum. Eğlenceli olduğunu düşündüm. Öncesinde; Joy Division, Siouxsie and the Banshees, tamamen pre-goth’tan oluşan bir soundtrack’imiz vardı. Gerçekten havalı ve ilginçti. Ama ilerledikçe, bir şarkının yayıncılığının farklı şirketler arasında paylaşıldığını öğreniyordunuz, falan filan. Ne zaman bir şarkı çıksa, yerine The Smiths‘i koyuyorduk. “This Charming Man” ve benzeri. Ne zaman The Smiths olsa, hem alaycı hem de ham oluyordu. Trent Reznor bu sürecin büyük bir parçasıydı: Bu adam hakkında ne söylemek istediğimizi düşünüp durduk. Karışık kaseti olan bir adamın gidip insanları öldürmesi fikrini seviyorum. Ancak tüm bu farklı müzikal etkilere sahipsek, bu adamın kim olduğunu görme fırsatını kaçırıyor muyuz? Bu yüzden The Smiths, bu adamın kim olduğuna dair bir tür pencere oldu.”

 

Fincher’a yapay zeka hakkında düşünceleri de soruldu:

 

“Yapay zekanın gerçekten güçlü bir araç olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa, “Eleanor Rigby” ile kıyaslanabilecek bir yapay zeka şarkısı duymadım. Bir yıl içinde sözlerimi yiyor olabilirim, ama bence nihayetinde şiirde, yazıda, şarkı sözlerinde ve fotoğrafçılıkta tepki verdiğimiz şey kişisel eğilimdir. Bunu yapan tutkumuzdur.”