denzel washington, tarihi destanda hannibal olacak

denzel washington, tarihi destanda hannibal olacak


senarist güven verdi


Denzel Washington, Bullet Train yapımcısı Antoine Fuqua‘nın Hannibal’ı olacak. Yamyam olan değil, Roma’yı alt eden (spoiler) Kartaca Ordusu komutanı Hannibal. SAG ve WGA grevleri geride kaldığına göre, Hollywood’da süzülmekte olan çeşitli projelere geçebiliriz. Görünüşe göre bu projelerden biri, yazar-yönetmen Antoine Fuqua’nın tasarladığı büyük bütçeli tarihi destan. Netflix’in bünyesinde olması planlanan projede oyuncu kadrosunun başındaki isim de açıklanmaya hazır. 

 

Film, tarihin en büyük askeri komutanlarından biri olarak kabul edilen savaşçı Hannibal’a dayanıyor. İkinci Pön Savaşı sırasında Roma İmparatorluğu’na karşı verdiği önemli savaşları konu alıyor. Tahmin edebileceğiniz gibi Washington bu tarihi destanda Hannibal’ı canlandıracak. Bu noktada kadroya kimlerin katılacağı belli değil ama bu tür şeylerde bildiğimiz gibi, film prodüksiyona yaklaştıkça önümüzdeki haftalarda ve aylarda muhtemelen daha fazla isim bekleyebiliriz.

 

John Logan‘ın filmin senaristleri arasında yer alması da entrikayı arttırıyor. Logan muhtemelen en çok, kendisine üç Oscar adaylığından birini kazandıran Gladiator’ın arkasındaki adam olarak tanınıyor. Yazdığı diğer filmler arasında “The Aviator”, “Hugo”, “Skyfall” ve “Spectre” yer alıyor. Yani, bu kesinlikle büyük filmler yazmaya aşina bir adam.

 

Hannibal filminin Netflix’e ne zaman geleceği henüz belli değil. Ancak Fuqua başrol oyuncusunu çoktan belirledi ve senaryoda da müthiş bir yazar var. Kaliteli tarihi destanlar nadiren gelip kendisini özletene kadar yapılmıyor.