jeffrey wright da spike lee’nin kurosawa uyarlamasına dahil oldu

jeffrey wright da spike lee’nin kurosawa uyarlamasına dahil oldu


spike lee, denzel washington ve jeffrey wright’a güveniyor


Akira Kurosawa külliyatının saklı hazinelerinden biri olan 1963 yapımı suç filmi “High And Low”u kendi yorumuyla tekrar çekeceğini söyleyen Spike Lee’nin neler yapacağı her geçen gün daha da merak uyandırıyor. Denzel Washington’ın yanına ilk başrolünde Oscar adaylığı kazanan Jeffrey Wright’ı ekleyen Lee, filmin uyarlandığı gerilim/suç kitabı “King’s Ransom”a sadık kalacağını açıkladı. Evan Hunter’ın kaleminden 1959 yılında çıkan kitap döneminin çok satanları arasına girmişti. Özellikle “Godfather of Harlem”deki performansıyla dikkat çeken Ilfenesh Hadera, “She’s Gotta Have It”in dizi uyarlamasından sonra tekrar Spike Lee ile birlikte çalışacak.

A24 ile Apple’ın ortaklığında hazırlanan filmin senaryosunda Spike Lee’ye Alan Fox eşlik etti. Nisan’da çekimlerin başlaması beklenen filmin 2025’te seyirciyle buluşması bekleniyor.

Sinemadan daha çok sevdiği iki şeyin New York Knicks ve sneaker olduğu konusunda iddiaya girebileceğimiz Spike Lee’nin sneaker seçimlerini izlerken filmle ilgili vereceği ufak tüyoları dinleyelim.