joe biden mission impossible izleyince yapay zekadan çok korkmuş

joe biden mission impossible izleyince yapay zekadan çok korkmuş


vay boomer vay


ABD Başkan’ı Joe Biden, Pazartesi günü yapay zekaya ilişkin yeni standartlar ve güvenlik önlemleri içeren bir kararname imzaladı. Beyaz Saray Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bruce Reed, Time aracılığıyla, Beyaz Saray’ın yapay zeka tutumunu son Tom Cruise filmi Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’ın büyük ölçüde etkilediğini açıkladı. Joe Biden filmi izledikten sonra çok etkilenmiş, korkmuş. Time’a göre; başkanın kendisinin sahte yapay zeka görüntülerine ve ses klonlama teknolojisine şahit olduktan sonra bu kararı aldığı yazıldı.

Filmi Biden ile birlikte izleyen Reed, “Biden, bu filmde yapay zekada nelerin yanlış gidebileceği konusunda endişelenecek çok şey gördü” dedi. Yapay zekanın potansiyel avantajlarının yanı sıra tehlikelerini de açıklayan bilim insanlarıyla bir araya gelen Biden, emrin hazırlanmasına kadar aylar süren toplantılarda teknoloji hakkında son derece meraklıydı.

Mission: Impossible – Dead Reckoning’de Tom Cruise’un canlandırdığı Ethan Hunt, insan olmayan bir kötüyle, bilinçli ve tehlikeli yapay zekayla savaşıyor. Mesela filmin açılış sekansında, yapay zeka bir denizaltıyı batırıyor ve tüm mürettebatını öldürüyor. Gerisi spoiler sayılır.

Yürütme emrindeki eylem maddeleri önümüzdeki 90-365 gün içinde gerçekleştirilecek, ilk olarak emniyet ve güvenlikle ilgili olanlar ele alınacak. Yapay zeka sistemlerinde güvenliği sağlamak için standartlar, araçlar ve testler geliştirmeyi amaçlayan yeni yürütme, yapay zeka geliştiricilerinin güvenlik testi sonuçlarını ve diğer kritik bilgileri ABD hükümetiyle paylaşmalarını zorunlu kılmayı içeriyor. Ayrıca, yapay zekanın ürettiği içerikler kimlik doğrulama ve filigranlama aşamalarından da geçecek.

Başkan Biden, Paramount’un “Mission Impossible – Dead Reckoning Part One” filminin devamını izlemek için 2025 yazına kadar beklemek zorunda kalacak. Film bir yana, yapay zeka devrinde bu teknolojinin devlet tarafından regüle edilemeyecek aşamaya geldiğinin anlaşılması vakit alacak gibi duruyor. Gerçi yaşlı başlı yöneticilerin film ile tetiklenmesi, durumun vahametinin kanıtı.