nolan, james bond yönetmeyecek

nolan, james bond yönetmeyecek


bu sefer eminiz


17 Ekim 2023 tarihli şu haberimizde ve takip eden James Bond haberlerinde, franchise’ın yeni filmini Christopher Nolan‘ın yöneteceği söylentilerine yer vermiştik. Ne yazık ki, Bond hayranları, bu yakın zamanda gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Christopher Nolan’a Associated Press ile yapılan son röportajda, grevlerin sona erdiği ve bir sonraki projesi üzerinde çalışabileceği için mutlu olup olmadığı soruldu. Röportajcı daha sonra birazcık James Bond filmi olabileceği konusunda bir soru sıkıştırdı.

“Neyse ki hayır,” dedi Nolan. “Bu söylentilere dair hiçbir gerçeklik yok, ama grevin sona erdiği ve hepimizin işimize geri dönebileceği için çok mutluyum.”

Nolan’un Bond için aday olduğu söylentisi yıllardır devam ediyor. Bunun bir kısmı, yönetmenin casus serisine olan açık sözlü takdirinden kaynaklanıyor. Bir kısmı da, Barbara Broccoli ve diğer Bond yapımcılarının Nolan ile birlikte çalışmak için görüşmeler yaptığını iddia eden kaynaklardan geliyor. Ancak, Nolan’ın son zamanlarda yaptığı franchise filmleri hakkındaki yorumlarına baktığınızda, Bond’un herhangi bir filmin yönetmeni olarak işe alınma ihtimalinin çok düşük olduğu görünüyor. Çünkü Christopher Nolan kendini bir çalışan değil, kendi filmlerine sahip auteur bir yönetmen olarak görüyor. Doğal olarak.

Filmler genellikle iyi olsa da, Broccoli ve diğer Bond yapımcıları 007 markasına son derece koruyucu davranıyor. Vizyonları olan geleceği parlak yönetmenleri franchise için göreve getirip, zamanla fikirlerinin geri planda kalması isteniyor. Bu durum, muhtemelen Danny Boyle gibi birinin Bond filmi yapmadan önce franchise’dan ayrılmasının nedeni olabilir. 

Röportajın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz: