ozzy osbourne son bir konser vermek istiyor

ozzy osbourne son bir konser vermek istiyor


dünyanın en üzücü röportajı


Ozzy Osbourne, sağlık mücadelelerinden bahsediyor, son bir gösteri için umudunu koruyor. Black Sabbath‘ın solisti, Rolling Stone UK‘e verdiği son röportajda Parkinson hastalığı ve 2019’daki bir düşüşünden kaynaklanan sağlık sınırlamaları da dahil olmak üzere süregelen sağlık sorunlarından bahsetti.

 

“Bakın, Sharon’a geçenlerde bir esrar içtiğimi söyledim ve o da bana ‘Bunu neden yapıyorsun! Bu seni öldürecek,’ dedi,” diyor Ozzy. “Ben de ‘Ne kadar yaşamamı istiyorsun?!’ dedim. En iyi ihtimalle on yılım kaldı ve yaşlandığınızda zaman hızlanıyor. Sharon’la geçenlerde 41. evlilik yıldönümümüzü kutladık ve bu benim için inanılmaz bir şey!”

 

“Ölümden korkmuyorum. Fakat uzun, acılı ve mutsuz bir yaşam istemiyorum,” dedi

 

Eskiden “Karanlığın Prensi” olarak adlandırılan Ozzy, 2019’daki düşmesi sonrasında birkaç sırt ameliyatı geçirdi. Bu kaza, 2003’teki bisiklet kazasından kaynaklanan mevcut sırt ve boyun sorunlarını daha da kötüleştirdi.

 

Ne yazık ki ameliyat, durumu daha da kötüleştirdi ve doktorlar başka bir işlem sırasında bir tümör buldular.

 

“Beni gerçekten etkiledi,” diye belirtti şarkıcı. “İkinci ameliyat feci şekilde yanlış gitti ve neredeyse beni sakat bıraktı. İkinci ve üçüncü ameliyattan sonra ayakta olacağımı düşünmüştüm, ancak sonuncusunda omurgama bir çubuk koydular. Bir omurlardan birinde bir tümör buldular, bu yüzden onu da çıkarmak zorunda kaldılar. Oldukça zorlu, adamım, ve dengeleyicim tamamen bozuldu.”

 

Yine de, birçok arkadaşının ölümünden önce ölmesi gerektiğini belirtiyor. 

 

“Neden ben son ayakta kalan adamım? Hiçbirini anlamıyorum. Bazen aynaya bakıp, ‘Neden lanet olasıca bunu başardın?! Hiçbiriyle övünmüyorum, çünkü bin kere ölü olmam gerekiyordu. Midem kaç defa yıkanmış bilmiyorum.”

 

Hasta olmasına rağmen Ozzy son bir kez daha sahneye çıkma umudunu koruyor.

 

“Her defasında yeni bir gün yaşıyorum ve eğer tekrar sahneye çıkabilirsem bunu yapacağım,” dedi. “Ama bu hayatımın en iyi ilişkisine veda etmek gibi bir şey. Hastalığımın başlangıcında, turneyi bıraktığımda, kendime, doktorlara ve dünyaya gerçekten kızgındım. Ama zaman geçtikçe, ‘Belki de bu gerçeği kabullenmem gerekiyordur’ dedim.

 

“En çok kızdığım şeylerden biri de bu: Hiçbir zaman veda etme ya da teşekkür etme şansım olmadı,” diye ekledi. “Çünkü her şey hayranlarım için. Sadece birkaç konser verebilsem… Yıllardır bana sadıklar. Bana yazıyorlar, köpeklerim hakkında her şeyi biliyorlar. Onlar benim geniş ailem ve sahip olduğumuz yaşam tarzını bize onlar sağlıyor. Her ne sebeple olursa olsun, bu benim hedefim. Bu konserleri yapmak.

 

Ozzy, “Eğer düzenli olarak konser vermeye devam edemezsem, sadece ‘Merhaba çocuklar, hayatım için çok teşekkürler’ diyebileceğim bir konser verebilecek kadar iyi olmak istiyorum,” dedi. “Bunun için çalışıyorum ve bunun sonunda düşüp ölürsem, mutlu bir adam olarak öleceğim.”