heavy metal’in doğduğu mekan koruma altına alındı

heavy metal’in doğduğu mekan koruma altına alındı


teşekkürler birmingham halkı


Heavy metal’in doğduğu bar olarak da bilinen The Crown yaklaşık 15 bin müziksever Birminghamlı’nın imzasıyla hayatta kalacak. Birmingham Belediyesi’nin şehri yenileme planı doğrultusunda yıkılması gündeme gelen mekan, şehrin en eski barlarından biri olarak da biliniyor. Aynı zamanda 1881’de açılan bar, 1913’te yapılan restorasyon sonrası Birleşik Krallık’taki ilk gelişmiş tiyatro mekanlarından biri olarak da 100 yılı aşkın zamandır hizmet veriyor. Black Sabbath’ın kariyerinde konser verdiği ilk mekan olarak heavy metal’in doğduğu yer tanımını hak eden The Crown‘a dair grubun kurucu gitaristi Tony Iommi şunları söylemişti.

“Birleşik Krallık’taki her şehir kültürel mirasını sonuna kadar korurken Birmingham gibi özel bir şehrin bunu yapmaması düşünülemez. The Crown, bizim için ve birçok başarılı grup için devasa öneme sahip özel bir mekan. Bizim çıktığımız zamanlarda rock yapan grupları kimse desteklemezdi. Bize güvenip desteklerini gösterdiler. Şimdi de bizim aynısını yapmamız gerekiyor.”

Kariyerinin erken zamanlarında The Crown’da çalan bazı gruplar; The Who, Status Quo, Duran Duran, Thin Lizzy, Supertramp, Judas Priest ve Led Zeppelin daha ortada yokken Robert Plant.

Black Sabbath’ın ilk konserini verdiği The Crown’ın günümüzdeki görüntüsü:

The Crown in Station Street, Birmingham.