poor things’in müzik seçkisinden iki parça yayınlandı

poor things’in müzik seçkisinden iki parça yayınlandı


lanthimos genç müzisyene şans vermiş


Yorgos Lanthimos ve Emma Watson’ın yaptığı en güzel şey, Poor Things’in iki şarkısını öğrendik. Lanthimos, İngiliz müzisyen Jerskin Fendrix’in  2020 tarihli ilk solo albümü Winterreise‘i dinlemesinin ardından Poor Things’in müzikleri için seçildi. 

 

 

Emma Stone, Mark Ruffalo ve Willem Dafoe gibi isimlerin rol aldığı film birkaç hafta içinde vizyona girecek ve aynı gün Fendrix’in film için bestelediği müzikler de yayınlanacak. Müzisyen, filmden iki şarkısını paylaştı bile: “Bella” ve “Lisbon”.

 

Fendrix yaptığı açıklamada, “‘Bella’ ve ‘Lisbon’, Bella’nın saflığı ve çocuksu sevgisinden dış dünyaya ilk adımlarına kadar ufuk açıcı deneyimlerini çağrıştırıyor” dedi. “Bella’nın duyguları derinleştikçe ve karmaşıklaştıkça, müzik de yeni renkler ve dokular kazanıyor. Bella gibi şok olabilir, bunalabilir ya da kusabilir.”

 

Fendrix sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu tuhaf biyonik şeye uygun olması için hava ve mekanik içeren çok sayıda enstrüman olmasını istedim. Yani çok fazla nefesli çalgı. Kendi kendine nefes alan enstrümanları gerçekten seviyorum. Zaten bu filmin biyomekaniğine uygun görünüyor, çok sayıda sentezlenmiş nefes ve ses. Bu, dokusal yönün büyük bir parçasıydı.”

 

Lanthimos, Fendrix‘teki yaratıcı süreci hakkında şunları söyledi

 

“Nihayetinde kurguya başladığımda, tüm bu müzikleri kullandım ve sahnelere göre kurguladım, tüm film bu şekilde işledi. Sonunda, çekimlerden sonra, Jerskin’in film için neredeyse hiç yeni müzik bestelemesine gerek kalmadı. Hiçbir şey görmeden önce yazdığı şeyleri kullandık. Müzik farklı bir şey olmalı, çelişkili olsa bile bir katman eklemeli ve filmi gerçekten beklenmeyen bir şekilde geliştirmeli. Jerskin son derece yetenekli ve bunu harika bir şekilde yaptı.”

 

Şarkıları dinleyip film moduna şimdiden girebilmemiz için aşağıya serpiştiriyoruz.