robert de niro, kendisine verilen ödül konuşmasının sansürlendiğini fark ederek küplere bindi

robert de niro, kendisine verilen ödül konuşmasının sansürlendiğini fark ederek küplere bindi


konuşması donald trump hakkındaydı


27 Kasım’da bağımsız filmlerin yuvası, Gotham Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül sahibi yapımlara şuradan göz atabilirsiniz. Gecede konuşma yapanlardan biri de “Killers of the Flower Moon” için orada olan Robert De Niro’ydu. Ustanın, New York’ta düzenlenen Gotham Ödülleri’nde sahneye çıktığında kafası karışıktı.

 

Oscar ödüllü aktör, Leonardo DiCaprio ve Lily Gladstone‘un da rol aldığı Martin Scorsese‘nin Apple filmine verilen “Tarihi Simge ve Yaratıcıya Saygı” ödülünü takdim etmek üzere sahnedeydi.

 

De Niro ödülün tanıtımı için hazırladığı konuşmayı okumaya başladığında yorumlarının montajlandığını fark etti. Ardından De Niro, eski Başkan Donald Trump hakkında olanlar da dahil olmak üzere birkaç özel, siyasi yorum içeren orijinal konuşmasını okumakta ısrar etti. Aşağı yukarı şöyle bir şeydi:

 

“Tarih artık tarih değil. Gerçek desen gerçek değil ve hatta gerçeklerin yerini alternatif gerçekler alıyor. Komplo teorileri ve çirkinlik tarafından yönlendiriliyor. Florida’da genç öğrencilere kölelerin kişisel çıkarları için kullanabilecekleri beceriler öğretiliyor. Eğlence sektörü de bu iltihaplı hastalığa karşı bağışıklı değil. Yalan söylemek şarlatanların cephaneliğindeki bir başka araç haline geldi. Eski başkan görevde olduğu dört yıl boyunca bize 30.000’den fazla kez yalan söyledi ve şu anki intikam kampanyasıyla da hızını kesmiyor. Tüm yalanlarına rağmen ruhunu gizleyemiyor. Zayıflara saldırıyor, doğanın armağanlarını yok ediyor ve örneğin ‘Pocahontas’ı bir hakaret olarak kullanarak saygısızlığını gösteriyor” diyerek Trump’ın Senatör Elizabeth Warren için kullandığı popüler lakaba atıfta bulundu.

 

Aktör daha sonra izleyicilere gösterilen konuşmasının bir kısmını kestiği için Killers filminin yapım stüdyosu Apple‘ı suçladı.

 

De Niro, “Bunları söyleyeceğim ama Apple’a ve onlara teşekkür edeceğim, Gothams, falan, filan, Apple,” dedi. “Ama yaptıklarından sonra onlara teşekkür etmek içimden gelmiyor. Bunu yapmaya nasıl cüret ederler?”

 

De Niro ayrıca 2018 Tony Ödülleri’nde sahneye çıkarken “Fuck Trump” diye bağırmıştı.

 

Gotham 2023 Ödülleri’nde diğer dallarda Past Lives en iyi film ödülünü kazanırken, Anatomy of a Fall ve Beef ikişer ödül aldı.