robert pattinson ve yenilenen kaygıları

robert pattinson ve yenilenen kaygıları


kendini izlemeyi sevmiyor


Robert Pattinson ekranda kendini izlemekte zorlanıyor.

 

Kariyerini, Twilight’taki parlak çocuk olmaktan sıyrılarak seçtiği önemli rollerle başka seviyeye çeken oyuncu, The Batman’deki rol arkadaşı Barry Keoghan‘la sohbet ederken Wonderland dergisine, projelerini tamamladıktan sonra kendisini “oldukça kopuk” hissettiğini itiraf etti.

 

“Film bittiğinde hâlâ ona bağlı olduğunuzu hissediyor musunuz? Eskiden kendimi izlemekte gerçekten zorlanırdım,” diyor Pattinson Keoghan’a. “Şimdi, bittiğinde kendimi oldukça kopuk hissediyorum. Yani kötü anlamda değil ama sanki…”

 

En son, Hayao Miyazaki’nin The Boy and the Heron’unda Balıkçıl olarak sesini duyduğumuz keskin çene hatlı sanatçı:

 

“Kendimi gergin hissetmediğimde neredeyse daha gergin oluyorum. Bu yüzden ne zaman yeni bir işe başlasam…  Kendimi tekrar başa dönmüş gibi hissediyorum. Bir dahaki sefere bir şey yaptığımda, bunların hiçbirini nasıl yapacağımı hatırlayamayacağımı biliyorum. Her seferinde amatör olarak başlamak ve ‘Bu tırmanılacak büyük bir dağ’ demek güzel. Yeniden tamamen öğrenci olmak gibi bir şey.”

 

Pattinson ayrıca bir yönetmenin altında oyunculuk yaparken öğrenmenin yararından bahsetti. 

 

 “Tuhaf, sanırım bir tür teknik yeteneğe sahip olmanın ama sonra da bu konuda oldukça gevşek olabilmenin tek yolu bu,” dedi. “Demek istediğim, bazı insanlar içgüdüsel olarak buna sahipler, ama ne kadar çok iş yaparsanız, öğrenilecek en yararlı şeyin bu olduğunu düşünüyorsunuz. Bir yönetmen bana şunu yapabilir misin dediğinde, nasıl yapacağımı bildiğim tek şey zarları tekrar atmak. Sadece başka bir çekim yapmak.”

 

“Genel olarak bu işin güzel yanı, bir önceki filmde bir şey işe yaramışsa ve siz de ‘Herkes bunun iyi olduğunu söyledi’ diyorsanız, içgüdüsel olarak, ‘Herkes bunu sevdi – bunu tekrar yapmak istiyorum’ diyorsunuz. Sonra bir sonraki seferde herkes bunun boktan olduğunu söyler ve siz de “Ne oluyor lan?” dersiniz. Özgüvenden dolayı yeniden keşfetmeye zorlanıyorsunuz.”

 

Uzun süredir rol alan yıldız, bazı rollerde “saçmalama” ihtiyacı hissettiğinden de bahsetti.

 

“Bence gençken oyunculuğa yönelen pek çok insan saçmalamayı gerçekten seven insanlar ve kimseye saçmalamaktan çekinmiyorsunuz. Tanınmaya başladığınızda, ‘Ah, tüm sosyal yeteneğim sürekli bir şeyler uydurmak üzerine kuruluymuş’ diyorsunuz. Ve şimdi, bir şeyler uydurmanın sonuçları var.”

 

Eylül 2023’te Pattinson Interview dergisine kariyerinde “derin, çok derin bir aşağılanma korkusu” olduğunu söyledi.

 

“Boktan bir senaryo olduğunu ya da yönetmenin hıyarın teki olduğunu falan filan söyleyebilirsiniz ama günün sonunda kimse bunun nedenlerini umursamayacak. Herkesin ezik olduğunu söyleyeceği kişi sizsiniz. İnsanların büyük çoğunluğu, elinizden gelenin en iyisini yapmış olsanız bile sizin ezik olduğunuzu söyleyecektir.” demişti.