the nightmare before christmas’ın devamı gelmeyecek

the nightmare before christmas’ın devamı gelmeyecek


yönetmen inat etmiş


En son Wednesday ile yeni nesilde bile kendini sevdirmiş ikonik yönetmen Tim Burton, “Beetlejuice”, “Batman”, “Edward Scissorhands” ve hatta “Pee-Wee’s Big Adventure” gibi filmler ile rüştünü ispatlamıştır. Tüm bunlar arasında Tim Burton’ın akıllarda en çok kalan işi ise  The Nightmare Before Christmas olabilir. İlginç bir şekilde, bu filmi yönetmemiştir. Yıllar geçmesine rağmen, insanlar hikayesini Tim Burton’un yazdığı bu filmin devamını bekliyor. Ne yazık ki, boşuna bekliyorlarmış.

 

Tim Burton, Empire dergisine konuşarak The Nightmare Before Christmas’ı ne kadar sevdiğinden bahsetti. 

 

“Devam filmleri yaptım, başka şeyler yaptım, yeniden başlatmalar yaptım, tüm o şeyleri yaptım, değil mi? [Nightmare] için böyle bir şeyin olmasını istemiyorum. İnsanların belki ilgilendiğini duymak güzel, ama ben ilgilenmiyorum. Kendi arazimi almak isteyen büyük bir enerji santraline satmak istemeyen yaşlı bir adama benziyorum.”

 

“Benim arazimden çık! Bu mülkü alamayacaksınız! Üzerine ne inşa etmek istediğinizi umursamıyorum. Arazime gelmeyin… Tüfeğim nerede?”

 

Devam filmleri, yeniden başlatmalar, yeniden yapımlar ve her şeyin bir arada olduğu bir dünyada, bir yönetmenin en sevilen eserlerinden birinde bunun gerçekleşmeyeceğine dair kararlı kalmasını görmek güzel. İşin ilginç tarafı, Beetlejuice 2 geliyor.

 

Beetlejuice 2, Warner Bros. Pictures tarafından 6 Eylül 2024 tarihinde sinemalarda gösterime girecek. Variety, ancak 24 Ekim 2023 tarihinde 2023 SAG-AFTRA grevi nedeniyle Warner’ın filmi 2025’e kadar ertelemeyi düşündüğünü ve Alto Knights ile birlikte yayınlamayı düşündüğünü bildirdi. İnsanlar devam filmlerine doymuyor.