timothée chalamet’nin wonka’sına gelen ilk tepkiler olumlu

timothée chalamet’nin wonka’sına gelen ilk tepkiler olumlu


tuhaf bir broadway gösterisi gibiymiş


Timothée Chalamet, Roald Dahl‘ın adeta çocukluğumuza yazdığı kitabı Willy Wonka‘ya dönüştü, filmden gelen ilk tepkiler filmi “delice iyi” olarak nitelendiren birkaç eleştirmenle dolu. Chalamet, müzikal film “Wonka“da çikolata imparatorluğu kurmak için yola çıkan genç bir girişimciyi canlandırıyor. Film, “Charlie ve Çikolata Fabrikası“ndaki olaylardan 25 yıl öncesinde geçiyor ve 1971 tarihli orijinal Roald Dahl uyarlamasına “eşlik eden” bir uyarlama olarak kabul ediliyor. 

 

Aktör Simon Farnaby, “Paddington 2”den sonra yeniden bir araya gelen yönetmen Paul King ile birlikte senaryoyu yazdı. King daha önce, Wonka’nın 1940’lar ve 50’lerde geçen MGM müzikallerinin altın çağının büyüsünden yararlanarak bu tatlı masalı anlatacağını söylemişti.

 

Oscar adayı yıldız Chalamet’nin, lisede yaptığı viral raplerin internette dolanmasından dolayı müzikal film için seçmelere katılmasına gerek kalmadı. Filmde Chalamet’nin yanı sıra Sally Hawkins, Keegan-Michael Key, Hugh Grant, Olivia Colman ve Rowan Atkinson da rol alıyor. 

 

Yönetmen King daha önce Chalamet’nin sesini övmüş ve şakımasını Bing Crosby‘ye benzetmişti. King, Chalamet için “Oldukça geniş bir yelpazesi var, çünkü gösterişten uzak, saf duygu anlarına kadar uzanıyor ve hepsini yapabiliyor” dedi. “Çılgın bir hayran gibi konuşacağım.”

 

Warner Bros. filmi 15 Aralık‘a kadar vizyona girmeyecek olsa da, eleştirmenler galaya katıldı ve seyirciler tepkilerini paylaşmak için hızla Twitter’a girdi. Film, “canlı bir Broadway gösterisi izlemeye” benzetilerek serinin “tatlı” bir parçası olduğu için genel olarak övüldü. Chalamet, yönetmen King’in “tuhaf” vizyonu sayesinde, başroldeki çikolatacı rolünde zeki ve “çekici” bir varlık olarak değerlendirildi. Oscar adayı aktör ayrıca ilk müzikal denemesinde şarkı söyleyip dans ederek “hem bir komedyen hem de bir sanatçı” olarak kutlandı.

 

 

Çeşitli tepkilere aşağıda yer veriyoruz.