vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


1 aralık 2023


Sinema sezonunda Aralık ayı önemlidir. Filmler, kış sezonunu resmi olarak başlatan haftada kendilerine mümkün olduğunca salon kapatmak ister. Çünkü kış, sinemadır. Evde otur otur nereye kadar, hevesiyle dışarı çıkan insan saçma soğukla karşılaşınca kendini AVM’ye atar. Mağazalarda fiyatlarla karşılaşınca da sinemaya. Vizyon broşürü; bu değerli haftanın taze filmlerini sizin için derledi. 

 

Ölümlü Dünya 2, Ali Atay

 

Çeşitli sahnelerinin kesitlerini beğenmekten elimizi aşındıran yerli komedi filmi, eski kadroyu koruyor. Üstüne “Prens” dizisinden de tanıyabileceğiniz Giray Altınok, kadroya katılıyor. 

 

Ölümlü Dünya 2’de, kanun kaçağı olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesi, örgütün eline düşen Zafer’i kurtarmak için bu kez bile isteye arı kovanına çomak sokar ve son bir vurgun yapmaya kalkışır.

 

 

Thanksgiving, Eli Roth

 

Haftanın korku köşesinde Inglourious Basterds aktörü Eli Roth’un Thanksgiving’i var. Aktör yönetmen, yönettiği Hostel filmiyle insanları korkutmaktan anladığını ispatlamıştı. 

 

Film, Kara Cuma isyanının trajediyle sonuçlanmasının ardından, Şükran Günü’nden ilham alan gizemli bir katilin kötü şöhretli bu özel günün ortaya çıktığı yer olan Plymouth, Massachusetts’te terör estirmesini konu alıyor.

 

 

Aku wa sonzai shinai, Evil Does Not Exist, Ryûsuke Hamaguchi

 

Filmekimi’nde kaçıranlar için Hamaguchi’nin filmi bu Cuma vizyona giriyor. Ödüle boğulan yapım, 80. Venedik Uluslararası Film Festivali‘nde Altın Aslan için yarışmak üzere seçildi ve burada Jüri Büyük Ödülü‘nü kazandı

 

Film, Tokyo’ya yakın Mizubiki köyünde yaşayan Takumi ve kızı Hana’nın, yaşadıkları yere oldukça yakın bir arazide, bölgenin ekolojik dengesini bozacak bir tatil tesisi kurulacağını öğrenmeleriyle yaşadıklarını konu ediniyor.

 

 

Wish, Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

 

Disney’nin üç boyutlu tarzından sıkılıp, farklı bir çizim tekniği denemeye yakınsadığı animasyon, şirketin 100. yılını kutladığı sene vizyona girdiği için beklentiler büyük. 

 

Fantastik bir ülke olan Rosas’ta geçen filmde keskin zekalı idealist Asha, dileğini o kadar güçlü bir şekilde diler ki, dileği evrene ait bir güç olan sonsuz enerji küresi Star tarafından yanıtlanır. Asha ve Yıldız, Rosas’ın hükümdarı Kral Magnifico’yla çetin bir mücadele içine girer ve toplumu kurtarmak için omuz omuza çalışır. ‘Dilek’, cesur birinin iradesi yıldızların sihrine bağlandığında mucizelerin olabileceğini kanıtlar.