disney 2d animasyona geri dönüyor

disney 2d animasyona geri dönüyor


farklı tarzlar istiyoruz, aynen öyle


Disney animasyonlarının eski heyecanını kaybettiğini düşünüyor musunuz? Son yıllarda bu animasyonların içeriğinden çok karakterlerin ten renginin konuşulması bir yana, şirketin piyasada uzun yıllardır tekelleşmesi, işleri sıkıcı bir boyuta taşıdı: üçüncü boyuta. 3D animasyon, Disney’in elinin kuvvetli olduğu, televizyon çizgi filmlerin sinemaya taşınmasındaki en büyük sebeplerden. Fakat 2D animasyon filmlerine dönüş başlayabilir. Disney Animation’ın Wish filminin yardımcı yönetmeni, şirketin yeni 2D animasyon filmleri yaratmayı düşünüp düşünmeyeceğini açıkladı.

 

Wish, benzersiz bir görünüme sahip. Her ne kadar 3D animasyon olsa da, tarz olarak 2D günlere yakınsıyor. Disney Animation 2D animasyon filmlerini piyasaya sürmeyeli uzun bir süre oldu. Bununla birlikte, Wish şimdiye kadar olumlu eleştiriler aldı. Disney Animasyon’un 2D olarak çektiği son film, 2011 yapımı Winnie the Pooh ve ondan önceki The Princess and the Frog‘du. O zamandan bu yana stüdyo tamamen 3D animasyona yöneldi. Frozen, Moana ve Encanto gibi hit filmler üretti.

 

The Direct’ten Russ Milheim’a özel bir röportaj veren Wish’in yardımcı yönetmeni Chris Buck, Disney Animation’ın yeniden 2D animasyonla uğraşmayı düşünüp düşünmeyeceğini yorumladı. Film yapımcısı, stüdyonun gelecekteki filmlerinde 2D animasyona yer vermeyi “kesinlikle” düşüneceğini söyleyerek, Wish’teki Star karakterinin ilk testlerde aslında 2D olduğunu belirtti:

 

“Bu film,  2D animasyondan esinlendi. Karakterlerin üzerindeki çizgiler de bir şekilde 2D görünüme sahip. 2D olarak ilk testleri yaptık. Sanırım keşfetmeye devam edeceğiz. Güzel olan şu ki, bazı kısa filmlerle başladık, ‘Paperman’, ‘Feast’ ve ‘Far From the Tree’ gibi uyarladığımız görünümü keşfettik ve gelişmeye devam ettik. Bunu daha önce hiç uzun metraj olarak yapmamıştık. Yani bu bir meydan okuma olacaktı. Bir sonraki şeyin ne olacağını bilemezsiniz.”

 

Disney’den Hangi 2D Animasyon Projeleri Gelebilir?

Ne yazık ki, 2013 yılında Disney el çizimi bölümünün neredeyse tamamını işten çıkardı. Bu durum göz önüne alındığında, yakın zamanda 2D projelerde kayda değer bir artış olacağını görmek zor.

 

Wish kolaylıkla başka bir 2D-animasyon yaratıcı alevini yakan kıvılcım olabilirdi, ancak bu cephede hala çok fazla hareket yok gibi görünüyor. 3D çekilmiş filmlerin devam filmlerini de hesaba katarak düşünmeliyiz. 

 

En azından, yeni bir Disney+ dizisi olan Tiana var. Fazla ayrıntı bilinmese de projenin orijinal film gibi 2D olacağını varsayabiliriz. 

 

Disney’in Wish’i 22 Kasım Çarşamba günü sinemalarda.