barbie, ken spin-off’u ile devam edebilir

barbie, ken spin-off’u ile devam edebilir


ve i'm just ken'in yapım süreci


Barbie şu anda 2023’ün en yüksek hasılat yapan filmi ve bu ödül sezonunun da en büyük favorisi. Altın Küre’de 9 adaylıkla en çok adaylığı kazanarak meramımızı ispatlıyor. Hatta filmin bazı Akademi Ödülleri adaylıkları kazanması bekleniyor ve birçok kişi Ryan Gosling‘in Ken rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödül alacağını düşünüyor. 

 

Filmin büyük başarısı göz önüne alındığında, hayranlar Warner Bros. ve Mattel’in bir devam filmi yapıp yapmayacağını merak ediyordu. Mattel, film yayınlanıp devasa gişe başarısı elde etmesinin ardından kendi bünyesindeki diğer oyuncak serilerine yapabileceği filmlerden bahseden bir makale yayınladı. Fakat Barbie’nin akıbeti?

 

Dümende Greta Gerwig olmadan başka bir Barbie hayal etmek zor olurdu, ancak yönetmen kısa süre önce Ken merkezli bir devam filmi sorulduğunda çekingen davrandı. Cuma günü Londra’daki BFI Southbank’te Gosling ve Barbie’nin rol arkadaşı America Ferrera, Barbie 2 ile ilgili bazı soruları geçiştirdiler. Devam filmi hakkında hiçbir şey bilmediklerini iddia etseler de, Gosling’in bundan sonra nasıl bir Ken oynamak istediğine dair bir fikri var. 

 

“O konuya hiç girmeyeceğim. Gerçekten hiçbir şey bilmiyoruz,” dedi Gosling bir hayranı devam filmi hakkında soru sorduğunda.

 

Ferrera da “Hiçbir bilgimiz yok” diye ekledi. “Greta ve Margot’nun söylediklerine göre bir franchise yapmak için yola çıkmamışlar. Her şeyi masaya yatırdılar. Sevdikleri ve yapabileceklerini bildikleri her şeyi yaptılar. Bu çok ferahlatıcı, değil mi? Yirmi yıl sürecek Barbie filmlerine zemin hazırlamıyoruz. Ama yine de hiçbir şey bilmiyorum, yani 20 yıllık Barbie olabilir… ya da bir Ken spinoff’u?”

 

“İri yarı bir Ken olabilir mi?” Gosling sordu. “Sandviç Ken gibi Husky Ken’i oynayabilir miyim? Bir dahaki sefere o Ken’i oynayabilir miyim?”

 

“I’m Just Ken”in Yapım Süreci

Barbie’de Billie Eilish, Ava Max, Charli XCX, Dominic Fike, Dua Lipa, FIFTY FIFTY, Gayle, HAIM, Ice Spice, Kali, KAROL G, Khalid, Lizzo, Nicki Minaj, PinkPantheress, Tame Impala ve The Kid LAROI gibi birçok yetenekli sanatçının şarkıları yer alıyor. Mark Ronson, Kevin Weaver ve Brandon Davis ile birlikte soundtrack’in yapımcısı olarak görev yaptı. Eylül ayında, yapımcılara Los Angeles’taki Grammy Müzesi’nde özel bir söyleşi için müzik süpervizörü George Drakoulias da katıldı. Etkinlik sırasında Ronson, albümün en büyük hitlerinden biri olan ve Gosling tarafından seslendirilen “I’m Just Ken” hakkında konuştu.

 

“Greta Gerwig bana Noah Baumbach ile birlikte karaladıkları şu komik PDF’i gönderdi: Barbie’nin şarkısı dünyanın mükemmel olduğu, her şeyin harika olduğu, gölgelerin olmadığı ve her şeyin her zaman harika olacağı hakkında olmalıydı. Tüm bu aptalca sözler gibi,” diye açıkladı Ronson. “Ken şarkısı ‘Atları seviyorum ama onlar da beni deli ediyor’ gibiydi.”

 

“Sonra bir baktım, ‘Ryan şarkıyı söylemek istiyor’ dedi. Ben de ‘Gerçekten mi?’ dedim. O da, ‘Evet, şarkının onu çok derinden etkilediğini söyledi’ dedi. Ben de ‘İroni mi yapıyor?’ diye sordum. O da ‘Hiç sanmıyorum’ dedi.”