berlin 2024: adam sandler, lena dunham ve hunter schafer’ın yer aldığı yeni filmler

berlin 2024: adam sandler, lena dunham ve hunter schafer’ın yer aldığı yeni filmler


bir ton sanat filmi yolda


Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yarışma filmlerinin tam olarak açıklanmasına yaklaşık bir ay kaldı. The Playlist, Berlinale Özel bölümünün bir parçası olarak ilk gösterimlerini yapacak filmler hakkında bilgi edindi. 

 

Berlin festivalindeki yetkililere göre, Berlinale Özel bölümünün bir parçası olarak etkinlikte gösterilecek epeyce film var. Hem de büyük filmler. Özellikle, yönetmen Johan Renck ve başrol oyuncusu Adam Sandler‘ın yeni gösterime giren bilimkurgu draması “Spaceman“in dünya prömiyeri yapılacak. 

 

Buna ek olarak, Julia von Heinz‘ın başrollerini Lena Dunham ve Stephen Fry‘ın paylaştığı yeni filmi “Treasure“ın dünya prömiyeri yapılacak. 

 

Ayrıca, Hunter Schafer, John Malkovich ve Gemma Chan‘in rol aldığı, Tilman Singer‘ın yakında gösterime girecek olan korku gerilim filmi “Cuckoo“nun da bir gösterimini yapacaklar.  

 

Sanat yönetmeni Carlo Chatrian, “Geçmişte festivalde çalışmalarını sunmuş olan yönetmenleri tekrar ağırlamaktan özel bir zevk ve gurur duyuyoruz” dedi. 

 

“Berlinale Özel, her ikisi de Amerikalı yıldızların yer aldığı projelerle, Julia von Heinz ve Tilman Singer’ın yeni filmlerine, Zellner kardeşlerin saygısız komedisine ve D’Innocenzo kardeşlerin ilk serisinin karanlık evrenine, ustalar Atom Egoyan ve Tsai Ming-liang’ın son filmlerine ev sahipliği yapacak.”

 

Berlinale Özel bölümünde yer alan filmler arasında çok sayıda büyük ismin olduğunu söylemeye gerek yok. Açıklamada da belirtildiği gibi, Zellner kardeşlerin merakla beklenen ve başrollerinde Jesse Eisneberg ve Riley Keough’un yer aldığı “Sasquatch Sunset” de var. Ayrıca Atom Egoyan ve Tsai Ming-liang’ın filmlerinin yanı sıra D’Innocenzo kardeşlerin “Dostoevsky” dizisi de var.

 

Belirtildiği gibi, tören 20 Ocak’a kadar beklenmediği için hala tam bir programa sahip değiliz. Ancak şimdilik, 2024 Berlinale’sini dört gözle bekleyecek çok sebebimiz var.