heat 2’nin muhtemel medyumu, formatı ve oyuncuları

heat 2’nin muhtemel medyumu, formatı ve oyuncuları


yönetmenin takıntı projesi


Michael Mann’in Heat 2 hazırlıkları tam gaz devam. Bilmeyenler için, Michael Mann, Heat 2 romanını Meg Gardiner ile birlikte yazıp 2022’de yayımlamıştı. “E film nerede?” sorularının ardı arkası kesilmedi. Derken Ferrari ile hemhal olarak Heat 2 işlerini ertelemiştik. 

 

Bununla birlikte, özellikle oyuncu kadrosu söz konusu olduğunda hala pek çok soru işareti var. Mesela ilk filmdeki Robert De Niro, Al Pacino ve Val Kilmer gibi isimlerin canlandırdığı rollere gelecek oyuncuların doldurması gereken büyük boşluklardan bahsediyoruz. 

 

“Heat 2” Mann ve Gardiner’ın aynı adlı çok satan romanda yazdıkları bir hikayeye dayanıyor. İkinci fasıl, ilk filmin hem öncesini hem de devamını anlatıyor. İkili zaman çizelgesi düşünüldüğünde, bu durum oyuncu seçimini biraz daha zorlaştırıyor. Mann durumu şöyle açıklıyor: 

 

“Bu CGI ve makyajın bir kombinasyonu olacak. Dolayısıyla, McCauley ve Hanna’yı oynayanlar Robert De Niro ve Al Pacino olmayacak. Hikaye filmden sekiz yıl önce başlıyor. 1988’de başlıyor ve sonra 2000’e atlayacak. Senaryoyu gerçekten yazana kadar kimi oynatacağımı bilmiyordum ama şu anda senaryoyu yazmanın ortasındayım. Warner Bros. da çok sabırlı davrandı.”

 

Elbette Mann’ın senaryo tamamlanmadığı için oyuncu seçimini henüz düşünmediğini söylemesi, ilk favorilerin bildirilmediği anlamına gelmiyor. Özellikle Adam Driver‘ın adı filmde başrol için oldukça sık geçiyor, özellikle de yakın zamanda Mann’ın yeni filmi “Ferrari”de rol aldığından beri. Öyle görünüyor ki, en azından haberlere inanacak olursanız, Mann rollerden biri için Driver’a sıcak bakıyor. 

 

“Heat 2″yi bir TV dizisi haline getirme fikrinin olup olmadığı sorulduğunda, Mann şu sıralar medyada cazibenin orada olduğunu itiraf etti. Ancak, bu hikayeyi uzun metrajlı bir filmden başka bir şekilde anlatmakla ilgilenmiyor.

 

“Bunu sadece 1995 yapımı filmle aynı ölçekte bir film olarak yapmakla ilgileniyorum.”

 

Heat’in ikonik bir film olduğunu söylemek yetersiz kalır. Orijinal 1995 yapımı suç gerilimi genellikle türün en iyilerinden biri olarak kabul edilir. Sadece bu da değil, sayısız başka film yapımcısına da ilham kaynağı olmuştu. Heat 2 vizyona girer girmez gündemi hayli meşgul edecek ve ilk filmin büyüsüyle kıyaslanacak, bundan eminiz di mi?

 

Filmi ne zaman izleyebileceğimizi hâlâ bilmiyoruz. Tahmin bile edemiyoruz. Ama biz buradayız, kulağımız ise orada, elbet haberiniz olur.