jordan peele ve hideo kojima’nın beklenmedik oyun işbirliği

jordan peele ve hideo kojima’nın beklenmedik oyun işbirliği


kojima bir şeyler deniyor


Hideo Kojima, The Game Awards 2023 sırasında son yarattığı tuhaf deneyim olan OD‘nin fragmanını göstermek için yeniden sahneye çıktı.

 

Bu, elbette, çoğunlukla ekrandan konuşurken ve çığlık atarken bazı tanıdık kafaları içeren tuhaf bir ilk fragman. Ancak, görüntülerin kendisi OD’nin tam olarak ne olduğu hakkında çok az şey söylüyor. Cidden bu nedir?

 

Kojima sahneye çıkarak projeyi Xbox Game Studios ile işbirliği içinde yarattığını ancak bunun bir oyundan çok daha fazlası olacağını açıkladı. Aslında, bunun “daha önce kimsenin görmediği” bir şey olduğunu söylüyor.

 

“Bu bir oyun, beni yanlış anlamayın, ama aynı zamanda bir film ve aynı zamanda yeni bir medya biçimi.”

 

Görüntülerde ortaya çıkan serbest dolaşımdaki kafalar arasında Sophia Lillis, Euphoria’dan Hunter Schafer ve Udo Kier yer alıyor.

 

İzleyiciler tam da OD’yi idrak etmeye başlamışken, Nope ve Get Out‘un yönetmeni popüler korku filmci Jordan Peele sahneye çıkarak Metal Gear Solid 2’ye olan sevgisini dile getirdi ve Kojima ile OD’de de işbirliği yaptığını açıkladı.

 

Peele, “O benim için bir ilham kaynağı oldu ve işbirliği yapma fırsatı gerçekten inanılmaz” dedi. “Filmlerimde her zaman sürükleyiciliği en üst düzeye çıkarmaya, seyirciyi ana karakterin yerine koymaya çalışıyorum. Hideo bu işin ustası ve bunu bambaşka bir seviyede yapıyor. Burada hazırladığı şey tamamen sürükleyici, son derece dehşet verici. GOAT ile işbirliği yapmaktan kesinlikle onur duyuyorum. Başlayalım.”

 

Kojima Peele’nin OD’ye ne ölçüde dahil olduğunu paylaşmadı. Ancak, henüz açıklanmamış daha etkileyici isimlerle ilgili bilgi verdi:

 

“Şu anda söyleyebileceğim şey, sadece Jordan değil. Bu projede benimle birlikte başka yaratıcı ortaklarım da var. Şu anda kim olduklarını söyleyemem ama size söyleyeyim, onlar efsane ve inanılmazlar.”

 

Bugünkü Game Awards tanıtımı OD’ye ilk resmi bakışımız oldu, ancak projenin gizemli olduğuna dair daha önce de haberler çıkmıştı.