lana del rey’den sürpriz tekli

lana del rey’den sürpriz tekli


take me home cover'ını paylaştı


Dün şarkı yayını gecesinde, Lana Del Rey, sürpriz bir cover tekli paylaştı. 

 

Bu sonbaharda Del Rey, Güney ABD ve Appalachia’ya odaklanan bir ABD turuna çıktı. Tur, Batı Virginia’nın başkenti Charleston’da sona erdi. Yakın zamanda başka bir Amerikan klasiği: “Unchained Melody“i seslendirmişti. Bu performansı, televizyonda yayınlanan bir tatil özel gösterisi için Graceland’de gerçekleştirdi.

 

Dün gece ise John Denver’ın klasik şarkısı “Take Me Home, Country Roads” cover’ını paylaştı. 

 

Bu arada 2024’te, Lana Del Rey ilk Grammy ödülünü alabilir. Yılın Albümü, Yılın Şarkısı, En İyi Alternatif Müzik Performansı, En İyi Pop Duo/Grup Performansı ve En İyi Alternatif Müzik Albümü kategorilerinde aday gösterildi. Adaylıkların büyük bir kısmı Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd albümü ve “A&W” adlı single için verildi. 

 

John Denver kim?

 

Henry John Deutschendorf Jr., profesyonel olarak John Denver olarak bilinen, Amerikalı bir şarkıcı ve söz yazarıydı. 1970’lerde akustik folk müziğini popülerleştirmesiyle tanınıyor ve bu, 20. yüzyılın orta ve sonlarındaki şarkıcı-söz yazarı hareketinin bir parçası oldu. Denver, Amerikan Batısı’nın kültürel bir sembolü olarak geniş çapta ses getirmişti. 1997 senesinde vefat etti.