michael fassbender, kariyerini katıldığı bir programda gözden geçiriyor

michael fassbender, kariyerini katıldığı bir programda gözden geçiriyor


star wars, x-men, fincher dedikoduları içerir


Michael Fassbender sinemaya uzun bir ara verdi, görünüşe göre babalığın, evliliğin ve Le Mans yarışlarının tadını çıkarıyor. Ancak aktörün şu anda vizyonda iki filmi var: Taika Waiti‘den “Next Goal Wins” ve David Fincher‘dan “The Killer“. Yeni bir Happy Sad Confused podcast sohbetinde Fassbender bu iki projeyi, “X-Men” serisinde geçirdiği zamanı, “Alien”/Prometheus” serisini ve kariyerinden enstantaneleri anlattı.

 

Fassbender yeni “Star Wars” üçlemesinde bir rol için Lucasfilm ile görüştüğünü itiraf etti. Sunucu ağzını yoklayabilmek için projedeki rolü hakkında şöyle sordu: 

 

Cast görüşmelerin en son Adam Driver‘ın canlandırdığı Kylo Ren rolü etrafında dönüyordu, değil mi?

 

“Kylo Ren kim?” Fassbender ya yemi yutmadı ya da gerçekten bilmiyor. “Dürüst olmak gerekirse, isimleri asla hatırlayamıyorum.”

 

Peki, hangi rol için hazırdı? Belki Oscar Isaac’in Poe Dameron’u? Fassbender söylemedi ve bunun yerine şaka yaptı. “Yoda’nın büyükbabasıydı; asıl filme hiç giremedi” dedi ve daha cevabını bitiremeden kendini gülmekten kırdı geçirdi. Sonuç olarak, Star Wars’daki rolü şimdilik bilinmiyor.

 

Fassbender, Ridley Scott’ın “Alien” spin-off’u olan iki “Prometheus” filminde rol aldı. Ancak kendisinin de rol alacağı tartışılan üçüncü bir filmin hikayesini bilip bilmediği sorulduğunda Fassbender ne yazık ki bilmediğini söyledi.

 

“Hiçbir fikrim yok; ‘Prometheus’tan sonra başka bir yolculuğa çıkıp çıkmayacağımızı bile bilmiyordum” diyen Fassbender sözlerini şöyle sürdürdü: “Alien serisini tamamen farklı bir şekilde başlatmanın ve işin içine yapay zekayı katmanın harika olduğunu düşündüm. Yaratılış fikri, nereden yaratıldığımız ve bu yapay zekanın yaratılış ve Tanrı fikrine takıntılı hale gelmesi; bunun çok ilginç olduğunu düşündüm. Ridley’in orada yaptığı dokunuşun çok ilham verici olduğunu düşündüm.”

 

Fassbender dört kez rol aldığı “X-Men” filmleri hakkında konuştu. “X-Men: First Class” (2011), “X-Men: Days of Future Past” (2014), “X-Men: Apocalypse” (2016) ve “Dark Phoenix” (2019). Happy Sad Confused, Dark Phoenix’in eleştirmenler ya da hayranlar tarafından pek sevilmediği fikrinin etrafında dolandı. Fassbender, son filmin başarısızlığı göz önüne alınarak geldiği noktadan memnun olup olmadığı sorulduğunda, serinin son filmine çamur atmayı reddetti. Genel olarak ortaya çıkardıkları işten memnun görünüyordu.

 

“Bence harika bir dönem geçirdik ve bundan büyük keyif aldım” diyen Fassbender, “‘Dark Phoenix’ bittiğinde, ‘Şanslıydım, harika bir dönem geçirdik’ diyordum. Ama bilirsiniz, zamanın tadını çıkardım ve doğal sonuna gelmişti.”

 

Son olarak, ilginç bir bilgi. David Fincher’ın “The Killer” filmindeki her dövüş sahnesini izleyin. Fassbender, sahnedeki kendi hırıltılarının ve bedensel darbe seslerinin yönetmen tarafından final kurgudan çıkarıldığını anlattı. 

 

“Bu, dövüş sahneleriyle ilgili çok ilginç olan şey, David’in sahnedeki tüm hırıltılı sesleri çıkarmış olması sahneyi daha da rahatsız edici kılıyor,” diye açıklıyor. “Büyük dövüş sahnesini tekrar izlediğinizde ‘urgh, argh!’ gah!’ diye bir şey olmadığını fark ediyorsunuz; sadece çarpma sesini duyabiliyorsunuz ve bu da dövüşü oldukça samimi kılıyor.”

 

Yayının tamamını aşağıda izleyebilirsiniz.