robert downey jr., oppenheimer sonrası david fincher’ın tarzına saygı duymaya başlamış

robert downey jr., oppenheimer sonrası david fincher’ın tarzına saygı duymaya başlamış


mark ruffalo ile birlikte zodiac dedikodusu


Variety‘nin kısa süre önce yayınladığı Actors on Actors videosunda, gezegendeki en ünlü insanlardan ikisi olan Mark Ruffalo ve Robert Downey Jr., Marvel‘da geçirdikleri dönemden Oscar’a aday olması muhtemel son işlerine kadar geniş bir yelpazede konuştular. Zodiac’ta aynı cinayet üzerinde tertiplik yaptıkları için konu bir noktada David Fincher prodüskiyonuna da geldi. 

 

David Fincher‘la çalışmayı seven onca insana rağmen (ki filmlerinde oynattığı oyuncuların kalibresine bakmak bile yönetmenin ne kadar sevildiğini kanıtlıyor), filmin prodüksiyonu hakkında konuşurken sanki biraz diken üstünde yürüyorlarmış gibi bir hava var. Ünlü oyuncular, yönetmeni çok sevseler de zorlayıcı ve titiz çalışma tarzını eleştirmekten kendilerini alamıyorlar. 

 

Oyunculuk standardını Oppenheimer’da beklenmedik noktaya çeken RDJ’miz, yıllar geçtikçe yönetmene nasıl daha fazla saygı duymaya başladığını açıklıyor. Tartışma, RDJ’nin “Zodiac” hakkında konuşması ve Fincher’ın çok sayıda çekim yapma tutkusuyla ilgili kısa bir espri yapmasıyla yeterince komik başlıyor.

 

Downey, Jr. şöyle diyor: “Mark bir telefon kulübesinde bir sahne çekiyor. 218. çekim hakkında…”  Bunu Ruffalo’nun kendi kendine kıkırdaması izliyor.

 

Ruffalo “O film… ne çılgın bir yolculuktu…”

 

Son çalışmalarına geri dönecek olursak, Downey, Jr. “Oppenheimer “da çalışmanın “Zodiac”taki deneyimine bakışını değiştirdiğini söyledi.

 

“Geçenlerde Fincher’ı aradım çünkü geriye dönüp baktığımda her şey değişiyor. 15 yıl sonra, olaylara çok farklı bir bakış açınız oluyor, anlıyor musunuz?” diyor aktör. “Benim için, Christopher Nolan’la Oppenheimer’da çalıştıktan sonra Fincher’a karşı yeni bir saygı geliştirdim. Ama hatırlıyorum da, belki de ilk kez titiz bir yönetmenle ateşe atlamıştık. İşleri spesifik bir şekilde yapan gerçek bir yönetmen.”

 

“Zodiac” pek çok insanın favorileri arasında en üst sıralarda yer alıyor,” diye ekledi Ruffalo.

 

Ruffalo ayrıca Fincher’ın düzinelerce çekim yaptıktan sonra hepsini anında çöpe atıp sıfırdan başlamasıyla tanınmasıyla ilgili şaka yaptı.

 

“Silme düğmesini o icat etti,” dedi Ruffalo. “Dijital sinemada silme düğmesi yoktu ve bunu özellikle icat ettirdi ki ‘1’den 45’e kadar olan çekimleri sileceğiz’ diyebilsin.”

 

İkilinin Fincher dedikodusunun tamamını şuradan izleyebilirsiniz.