the holdovers’ın alternatif sonu açıklandı

the holdovers’ın alternatif sonu açıklandı


film ülkemizde vizyona girmeyecek


Yılın son övülen filmlerinden Alexander Payne‘in The Holdovers‘ı şimdiden bir Noel klasiği olma yolunda ilerliyor. 

 

Edindiğimiz bilgiye göre filmin DVD’sinde çoğunlukla sözsüz olan silinmiş sahneler bulunuyor. Aralarından belki de en ilginci, filmi farklı bir karakterle bitiren alternatif bir son.

 

Filmin son kurgusu, Paul Hunham’ın (Paul Giamatti) kovulduktan sonra Angus’a (Dominic Sessa) içten bir veda etmesiyle sona eriyor. Hunham, kendisini kovan dekandan çaldığı Remy Martin konyağından bir yudum alır, camdan dışarı tükürür ve hayatındaki tüm eşyalarıyla birlikte oradan uzaklaşır. Jenerik başlar.

 

Mary Devam Ediyor” başlıklı bu alternatif sonda, kafeterya çalışanlarının sohbet ettiği bir masada açılırız, ardından kamera Mary’ye (Da’Vine Joy Randolph) döner, masasında tek başına, Mary’nin Boston gezisinden önce onlar için hazırladığı Noel yemeğinde ana üçlü tarafından en son kullanılan boş bardaklara bakar. Ayağa kalkar ve boş yemek salonuna doğru yürür, bir masada yer bulur ve bir sigara yakar. Kamera ondan pencereye doğru kayar ve kar yağarken yavaşça zoom yapar.

 

Payne, “Senaryo seyirciyi üç prensibin her birine ait bir veda görüntüsüyle baş başa bırakmayı planlamışken -Angus koşarak uzaklaşıyor, Bay Hunham arabayla uzaklaşıyor ve Mary düşünceli bir ruh haliyle işinin başına dönüyor- bu son sahnenin ritmik açıdan gereksiz olduğuna karar verdik” diyor. 

 

The Holdovers’ın genişletilmiş kurgusunu merak edeceğimizi düşünmezdik. Film Türkiye’de vizyona girmeyecek.