the worst person in the world başrolü renate reinsve, norveç yapımı zombi gerilimiyle dönüyor

the worst person in the world başrolü renate reinsve, norveç yapımı zombi gerilimiyle dönüyor


handling the dead fragmanı yayınlandı


“The Worst Person in the World” kızın yeni filminin fragmanı yayınlandı. Norveçli aktris Renate Reinsve 2021 yılında Joachim Trier‘in filminde başrol oynayarak herkesi büyülemişti. Doğaldı, içten ve hepimiz kadardı. Performansı ona Cannes Film Festivali‘nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü‘nü ve BAFTA‘da Başrolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne adaylık kazandırdı ve Renate Hanım o zamandan beri yükselişte. Sundance’in yeni bağımsız korku filmi “Handling The Dead” için 2023’te geri dönüyor ve bu filmde “Worst Person In The World”deki rol arkadaşı Anders Danielsen Lie ile yeniden bir araya geliyor.

 

“Handling The Dead” bugün 2024 Sundance Film Festivali’nin Dünya Sineması Dramatik yarışma bölümünün bir parçası olarak duyuruldu. Norveçli yönetmen Thea Hvistendahl‘ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi olan film, klasik vampir korkusu “Let the Right One In“in arkasındaki isim olan ünlü yazar John Ajvide Lindqvist‘in romanından ve daha sonra yönetmen Ali Abbasi tarafından uyarlanan “Border” adlı kısa öyküden uyarlandı.

 

Filmdeki olaylar Oslo’da kavurucu bir yaz günü garip bir elektrik alanının ve kolektif migrenin tüm şehre yayılmasıyla başlar; televizyonlar, ampuller ve elektronik aletler bozulur ve aniden her şey biter. Bir şey hariç: Yaşanan olay yeni ölmüş insanları diriltmiştir. 

 

Bunların zombi olup olmadığı belli değil, ancak filmin bir korku draması olduğu söyleniyor, bu yüzden tür filmi demek güç. (ayrıca, Sundance’in genellikle korku filmlerinin gittiği tipik Midnights bölümünde yer almıyor). 

 

Filmde Renate Reinsve’nin yanı sıra Bjørn Sundquist, Bente Børsum, Anders Danielsen Lie ve Bahar Pars rol alıyor.

 

Filmin dağıtımını a24’ün marjinal kardeşi Neon üstleniyor ve vizyon tarihi için sadece “yakında” ibaresi geçiyor. Belki Ocak ayındaki Sundance prömiyerinden biraz sonra vizyona girer. Tanıtım fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.