a24’un sebastian stan’li oyuncu korkusu filmi: a different man

a24’un sebastian stan’li oyuncu korkusu filmi: a different man


sundance festivali'nde övgü topladı


A Different Man” adındaki kimlik ve takıntı üzerine karanlık bir mizah anlayışına sahip ürpertici hikaye, Eccles Center’da Pazar akşamı beğeni toplayan prömiyeriyle Sundance‘de sahneye çıktı.

 

A24 filmi, Sebastian Stan, Renate Reinsve ve Adam Pearson‘ı içeriyor ve bir tiyatro rolünün surat estetiğinden dolayı başka bir oyuncuya verildiği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalan bir oyuncunun öyküsünü anlatıyor.

 

Gösterim sırasında, Sundance izleyicisi kinky denilebilecek cinsel sahneler de içeren dolambaçlı senaryoya dikkatlice odaklandı ve seyircileri koltuklarında kıvrandıran gore sahneler de bulunuyordu.

 

Gösterimden sonra yazar ve yönetmen Aaron Schimberg, filmdeki temalara dalmak için Stan, Reinsve ve Pearson ile sahneye çıktı. Pearson, nörofibromatozis hastası olan ve bir noktada filmde benzer bir görünüm elde etmek için makyaj yapan Stan ile ortak bir zemin bulabildiğini anlattı. 

 

“Bu, Sebastian’a verdiğimiz çıkış noktasıydı,” dedi. “‘Bir bedensel engele sahip olmanın nasıl olduğunu bilmeyebilirsiniz ama gizliliğinizin olmamasının ve sürekli olarak hayatınızın istila edilmesinin nasıl olduğunu tahmin edebilirsiniz. Halkın malı olursunuz.'”

 

Stan ise, zaman zaman New York City’de setten aldığı protezlerle dolaşıp insanların ona nasıl davrandığını izlediğini anlattı, onun gerçekten bir sakatlığı olduğunu düşündüklerini söyledi.

 

“İnsanlarla etkileşimde bulundum ve gerçekten ilginçti,” dedi. “Benimle onlar arasındaki etkileşimin ne kadar sınırlı olduğunu görmek korkutucuydu: ya hiç üstüne gitmeme ya da aşırı telafi. En dürüst olanlar sadece çocuklardı. Bir kız çocuğuyla sınırlı bir etkileşimim oldu, annesi kendince doğru şeyi yapmaya çalışsa da onunla konuşmamı engelledi. Kız ise cesur ve korkusuzdu, işte çocuklar böyledir, değil mi? Sadece bilmek istiyorlar, yargıları yok. Benim için öğreticiydi.”

 

Gösterimden sonra lobideki eleştiriler genellikle olumlu yönde olmuş. Bazı eleştirmenler Stan’ın bugüne kadar ki en iyi işi olarak nitelendirirken, diğerleri de festivalin şimdiye kadar izledikleri en sevdikleri film olduğunu söyledi.

 

A24, “A Different Man” için henüz bir sinema gösterim tarihi belirlemedi.