wonka oompa-loompa’sı hugh grant filmden nefret etmiş

wonka oompa-loompa’sı hugh grant filmden nefret etmiş


cücelik tartışmaları içerir


Wonka bu ay vizyona giriyor ve bilindik hikayenin öncesini konu alan film, Paddington‘ın yönetmeni Paul King‘in Timothée Chalamet‘nin başrolü üstlendiği yeni bir müzikal. Filmde ayrıca Hugh Grant klasik Oompa-Loompa rolünü canlandırıyor. Wonka için ilk eleştiriler son derece olumlu olsa da, Grant filmin yapımında yaşadığı kötü deneyim hakkında açık konuşuyor. Aktör kısa süre önce film için düzenlenen bir medya etkinliğinde konuştu ve hareket yakalama teknolojisiyle çekim yapmaktan nefret ettiğini açıkladı.

 

Grant, “Dikenli bir taç gibiydi, çok rahatsız ediciydi” dedi. Düzeneği “saçmalık” olarak nitelendiren Grant, “vücudumla hareket edip etmemem gerektiği konusunda kafamın karışmasına neden oldu ve hiçbir zaman tatmin edici bir yanıt alamadım” dedi. Ayrıca filmdeki dans ve diğer anlarının “eğlenceli olması gerektiğini” ancak nihai sonucun animasyoncular tarafından yapıldığını açıkladı. “Bu konuda büyük bir yaygara kopardım,” diye devam etti. “Her şeyden daha fazla nefret edemezdim.” Sonucun yöntemi haklı çıkarıp çıkarmadığı sorulduğunda Grant, “Pek sayılmaz” yanıtını verdi.

 

“Film yapmaktan biraz nefret ediyorum ama bir sürü çocuğum var ve paraya ihtiyacım var,” diye ekleyen Grant, Paddington 2’de de birlikte çalıştığı King ile hiçbir sorunu olmadığını açıkça belirtti. 

 

Cücelik Hastası Oyuncular Hugh Grant’in Wonka Rolüne Karşı Çıkıyor:

Grant bir Oompa-Loompa’yı oynamaktan nefret etmiş olsa da, başkaları onun bu role seçilmesinden hoşnut değildi. Jackass ile tanınan dublör ve TV kişiliği Jason “Wee Man” Acuña, geçtiğimiz günlerde TMZ’ye konuştu ve Grant’in çikolata fabrikası çalışanlarından biri olarak seçilmesini eleştirdi.

 

Acuña videoda “Sanırım Hugh Grant, artık kendini küçük bir insan olarak tanımlıyorsun,” dedi. “Huh, ilginç.” 

 

George Coppen da kısa süre önce Grant’in Wonka’da rol almasına karşı çıktı. Komedyen BBC’ye verdiği demeçte, “Cüceliği olan pek çok oyuncu, sevdiğimiz sektörün dışına itildiğimizi hissediyor” dedi. “Ben de dahil olmak üzere pek çok insan cücelere dizilerde ve pembe dizilerde günlük roller teklif edilmesi gerektiğini savunuyor ama bize bu roller teklif edilmiyor. Bir kapı kapanıyor ama diğerini açmayı unutuyorlar.”

 

Wonka Ne Hakkında?

Wonka, genç Willy Wonka’yı ve onun dünyanın en ünlü çikolata fabrikasını açmadan önceki maceralarını anlatıyor. 

 

Başroldeki Chalamet ve Oompa-Loompa rolündeki Grant’in yanı sıra Wonka’da Olivia Colman, Rowan Atkinson, Sally Hawkins ve Keegan Michael Key de rol alacak. Hikaye Charlie ve Çikolata Fabrikası’ndaki olaylardan önce geçecek ve Paul King yönetecek David Heyman, Luke Kelly ile birlikte yapımcılığı üstleniyor. 

 

Wonka 15 Aralık’ta sadece sinemalarda gösterime girecek.