david cronenberg’in vincent cassel ve diane kruger’lı the shrouds filmine i̇lk bakış

david cronenberg’in vincent cassel ve diane kruger’lı the shrouds filmine i̇lk bakış


tuhaf reisi özledik


David Cronenberg‘in yeni eserinin gösterime girmesine aylar kaldığını yeni hatırladık. İlk söylentilere göre David Cronenberg‘in şimdiye kadar yaptığı en tuhaf, en hüzünlü ve en sert filmlerden biri olan The Shrouds,  fantastik kurgularıyla süslenmiş, Cronenberg‘in kendi eşinin ölümüyle ilgili bir hesaplaşması. Başrol oyuncusu Diane Kruger;

 

“Bu onun en kişisel filmi olabilir, çünkü kendi hikayesinden ve eşinin vefatından bahsediyor. Bunun ona çok yakın olduğunu ve bu yüzden biraz kopuk davrandığını biliyordum. Onun çok savunmasız olduğunu hissedebiliyordum.” 

 

 

Tüm bunların 2024’ün en büyük filmlerinden birine işaret ettiğini söylemeye gerek yok.

 

Vincent Cassel ve Diane Kruger içeren filme ilk bakış elimizde. Cassel, ölülerle bağlantı kurmayı sağlayan bir cihazın mucidi Karsh’ı canlandırırken, Kruger birden fazla rolü üstleniyor: Karsh’ın eşi, eşinin kız kardeşi ve “bir tür kişisel asistan”.

 

The Shrouds’un sinopsisi:

 

“Karsh’ın devrimci işi, mezarlığındaki birkaç mezar tahrip edilip, eşininki de dahil olmak üzere neredeyse yok edildiğinde ana akıma girmenin eşiğindedir. Saldırı için net bir neden bulmaya çalışırken, bu tahribatı kimin ve neden yaptığının gizemi Karsh’ı işini, evliliğini ve merhum eşinin anısına sadakatini yeniden değerlendirmeye itecek ve onu yeni başlangıçlara zorlayacaktır.”

 

Usta en son 2022’de Viggo Mortensen’li Crimes of the Future’u yönetmişti.