esaslı plak şirketi frau blau derlemesinde hemi ve alican sesleri

esaslı plak şirketi frau blau derlemesinde hemi ve alican sesleri


yeni şarkı alarmı


Favori müzik prodüktörlerimizden Hemi ve Alican’ın şarkıları “Donna Tropicana” ve “Ride”, “Frau Blau” adlı plak şirketinin derlemesiyle birlikte geçtiğimiz Cuma yayınlandı. 

 

Müzik dünyasında hatırı sayılan Kadosh ve Omri Guetta’nın kurduğu Frau Blau, güçlerini birleştirdiği “Friends V” adı altında 14 benzemez parça yayınladı. Gözümüz kulağımız Hemi ve Alican’ın eserlerindeydi, fırsat bildik. 

 

Hemi, “Donna Tropicana” ile sağ gösterip sol vuruyor. Bizi tropik temaların karşılamasını beklerken kendimizi palmiye ağaçlarıyla kaplı Miami sahilinde cyberpunk bir gece sürüşünde buluyoruz. 6 dakika 13 saniyelik bu eser başından sonuna heyecanlı bir hikaye anlatıyor. Sonunda iyiler kazanıyor.

 

Alican, “Ride” ile kanepede oturduğunuz yerden, toplu taşımada işe giderken ya da başka namütenahi sahnede gaza basıyormuşsunuz hissiyatı veriyor. Bazen böyle olur. Arabalardan bağımsız gaza basmanız gerekir. Katarsisine hızla ulaşan Ride, bitmesine yakın tekrar çal tuşuna basma kararını hızla verdiriyor. Bazen de evet, hızlı karar almak gerekir.

 

Plak şirketinin “Friends” serisi neredeyse 5 senedir devam ediyor. Beşinci derlemede Hemi ve Alican dışında Angelos, Sascha Braemer ve geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de çalan Marius Lehnert gözümüze çarptı. 

 

Hemi en son “Damn I Forgot” EP ile bizleri üç katmanlı bir safariye çıkarmıştı. Yazısını şuradan okuyabilirsiniz. Alican ise “Never Enough” parçalarıyla 2023’ü güzel noktalamıştı.

 

Şarkıları aşağıya iliştiriyoruz, keyifli dinlemeler dileriz.