jenna ortega & taika waititi işbirliği

jenna ortega & taika waititi işbirliği


bestseller roman filme uyarlanıyor


Wednesday ve Beetlejuice 2‘nun yıldızı Jenna Ortega bir başka büyük projeye katılıyor olabilir. Çarşamba günü Jeff Sneider tarafından yayınlanan yeni bir haber, Ortega’nın yönetmen Taika Waititi‘nin Klara and the Sun adlı yeni filminde rol almak üzere görüşmelerde bulunduğunu ortaya çıkardı. 

 

Klara and the Sun, Never Let Me Go yazarı Kazuo Ishiguro‘nun 2021 yılında yayımlanan aynı adlı çok satan romanından sinemaya uyarlanıyor. Klara and the Sun filminin Sony‘nin 3000 Pictures alt şirketinde geliştirilmekte olduğu ve Dahvi Waller’ın senaryonun orijinal taslağını kaleme aldığı bildiriliyor.

 

Klara and the Sun Ne Hakkında?

Klara and the Sun, gençlerin yalnızlaşmasını önlemek için yaratılmış bir robot kız olan Klara’yı takip ediyor. Birlikte yaşadığı insanlardan oluşan bir aileyi kalp kırıklığından kurtarmaya çalışıyor. Projenin yapımcıları Waititi, Garrett Basch ve David Heyman olacak. Kazuo Ishiguro ise yürütücü yapımcı olacak. 

 

Ishiguro NPR ile yaptığı bir röportajda, “Sanırım kariyerim boyunca öyle ya da böyle biraz dışlanmış olan anlatıcılara hep ilgi duymuşumdur,” diyor. 

 

“Ama Klara benim için özellikle ilginçti çünkü yanında hiçbir yük getirmiyor. Bilirsiniz, bulduğu şeyle çatışan bir değer yargısı yok. Başlangıçta bir tabula rasa gibiydi ve oldukça çocuksuydu. Bana çekici gelen dünyayı okuma şekli, o çocuksu tazeliğin, açıklığın ve naifliğin bir kısmının metin boyunca onda kalmasını istedim. İçinde bulunduğu insan dünyasına dair tüm diğer şeyleri, daha karanlık şeyleri öğrenirken bile, dünyada iyi ve koruyucu bir şeylerin varlığına çocuksu bir inanç duyan çok iyimser bir karakter olarak kalmasını istedim.”

 

Jenna Ortega, Beetlejuice haberlerinden sonra bir süre ortalardan kaybolmuştu. Bazı X kullanıcıları, oyuncunun ortadan kaybolmasının nedenini internette viral olan sigara içtiği fotoğrafa bağladılar. Hollywood’un bazı zenginlerinin sigara karşıtlığı hakkında komplo teorileri ürettiler. Sonuç olarak Jenna Ortega yeni projelerle kariyerine ve arada tüttürmeye devam ediyor.