jesse eisenberg ve kieran culkin kuzenlerin holocaust turu

jesse eisenberg ve kieran culkin kuzenlerin holocaust turu


sundance film festivali başlıyor


2024 Sundance Film Festivali hızla yaklaşıyor ve ufukta bir çift Kristen Stewart filmi, yıldızlarla dolu Freaky Tales ve Jesse Eisenberg‘in son filmi A Real Pain görünüyor. Vanity Fair, festival öncesinde, Eisenberg‘in Succession‘ın favorisi Kieran Culkin ile güçlerini birleştirdiği merakla beklenen filmden ilk görüntüleri paylaştı. Film, büyükannelerinin ölümünün ardından Polonya’ya yola çıkan ikilinin kendilerini keşfederken işlerin kontrolden çıkmasını konu ediniyor.

 

Eisenberg ve Culkin filmde kuzenleri canlandırıyor ve aralarındaki bağ filmden gelen ilk karelerde gözler önüne seriliyor. Karakterlerimizin gezideki amaçları nereden geldikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu deneyim sonucunda rahmetli büyükannelerine biraz daha yakınlaşmaktır. Turdayken, Polonya’nın tarihini keşfederek bunu yapmak için alışılmadık bir şans elde ediyorlar. Bir sahnede Culkin’in kollarını Eisenberg’in boynuna doladığı görülüyor ki bu hem kuzenlerin birbirlerine olan sevgisini hem de hayatlarının çok farklı dönemlerinde olan iki insan olarak karşılaşacakları samimi çekişmeyi gösteriyor. 

 

How Kieran Culkin and Jesse Eisenberg Bickered and Grieved Their Way Through ‘A Real Pain

 

Daha önce Eisenberg, Culkin’le A Real Pain’deki ekran bağını, bir komedi draması için mükemmel bir dinamik oluşturacak “komik, gergin bir ilişki” olarak tanımlamıştı. Bununla birlikte, Holokost turunun ortamı ve tarihin ağırlığı, kuşaklar arası çatışmalarını bir perspektife oturtacak. Eisenberg Vanity Fair’e şunları söyledi: 

 

“Asıl amacım Holokost’un arka planında geçen, hiç de samimi olmayan bir film yapmaktı. Hassas konularla ilgili bu hikayelerin kendini yücelten tonundan hoşlanmıyorum; bu beni yaratıcılıktan uzaklaştırıyor. Yanlış bir şey yaptıklarını düşündüğümden değil, sadece benim zevkim değil.” 

 

Eisenberg’in Polonya’ya yaptığı kendi seyahatinden ve daha önce yazdığı kısa bir öyküden ilham alan film, bu hassas tarihle yüzleşirken aynı zamanda kuzenlerin kişisel tarihlerini ve bakış açılarını da tartarak son derece duygusal olmayı hedefliyor.

 

How Kieran Culkin and Jesse Eisenberg Bickered and Grieved Their Way  Through 'A Real Pain' | Vanity Fair

 

Jesse Eisenberg A Real Pain ile Sundance’e Dönüyor

 

A Real Pain, Eisenberg için Finn Wolfhard’ın yönettiği When You Finish Saving the World’ü festivalin 2022 yinelemesine getirdikten sonra Sundance’e dönüş anlamına geliyor. Bu kez, yapımcılar Dave McCary, Emma Stone ve Ali Herting gibi son derece yetenekli bir ekiple çalışıyor. 2023’te Holokost’un gözdesi The Zone of Interest’in arkasındaki ekiple olan bağlantıları, Polonya’da çekim yapmalarını sağladı. Eisenberg’in yuppie David’i ve Culkin’in serseri Benji’sine ek olarak, oyuncu kadrosunda tur rehberleri rolünde Will Sharpe ve diğer bir gezgin rolünde Jennifer Grey yer alıyor.

 

2024 Sundance Film Festivali A Real Pain ile başlıyor.