jesse eisenberg’in koca ayak rolü yaptığı film

jesse eisenberg’in koca ayak rolü yaptığı film


sundance film festivali devam ediyor


Sundance Film Festivali devam ediyor. Festival, önümüzdeki senelerde bolca konuşacağımız filmleri sızdırıyor. Bunlardan biri absürdist bir film olan  “Sasquatch Sunset” ve Türkçe’ye “Koca Ayak Yeti” olarak çevrilen “Bigfoot” canavarı hakkında. 

 

Jesse Eisenberg ve Riley Keough, geçtiğimiz Cuma günü Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapan gerçeküstü komedi draması “Sasquatch Sunset”te filme adını veren iki yaratığı canlandırmak için gereken ayrıntılı protezleri takmak üzere makyaj koltuğunda birkaç saat geçirdiler. Evet, Koca Ayak’a dönüşmek için. 

 

Filmde efsanevi yaratıklardan birini canlandıran Christophe Zajac-Denek, Audible’ın sunduğu Variety Studio’da yaptığı konuşmada, “Oraya vardığımızda yüzümdeki her şeyi tıraş etmem gerekiyordu; ardından saç, makyaj ve kürk uygulamak ve ardından bizim için özel olarak yapılmış bir kostümün içine girmek iki saatimizi alıyordu,” dedi. “Tonlarca kürk.”

 

David Zellner ve Nathan Zellner’ın yönettiği “Sasquatch Sunset”, belirsiz bir şekilde “tekil bir ailenin hayatında bir yıl” olarak tanımlanıyor. Hiç diyalog içermeyen film (Sasquatch dilini bilmiyorsanız), Sasquatch’ın günlük yaşamının gerçek bir tasvirini anlatmayı vaat ediyor. Tüm oyuncular Koca Ayak’ın bir versiyonunu canlandırıyor.

 

Keough, “Fiziksel olarak şimdiye kadar yaptığım en zorlu işlerden biriydi,” diyor. “Kostümün içinde birkaç adım attığınızda nefes nefese kalıyordunuz.”

 

Oyuncular, sette birkaç gün “Koca Ayak Okulu”na katıldılar ve Eisenberg tarafından tutulan bir pandomim koçuyla çalıştılar.

 

Eisenberg, “Prova yapıyorduk ve aynı ailenin parçasıymışız gibi görünmesi için uyumlu hareketler yapmak istiyorduk” diyor. “Pandomim öğretmeni hareketleri, yemek yemeyi ve bir Koca Ayak olarak günlük yaşamın nüanslarını gözden geçirdi.”

 

Bleecker Street tarafından desteklenen uzun metrajlı filmde Terrence Malick’in 1978 yapımı dönem draması “Days of Heaven”, Stanley Kubrick’in “2001: A Space Odyssey” filmindeki Dawn of Man sekansı ve “Planet of the Apes”ten esinlendiler.

 

David Zellner, “Koca Ayak, insan ve hayvan davranışları arasındaki gri alanı temsil ediyor” dedi.

 

Kapsamlı hazırlığa rağmen, tüm bu protezlerden kaynaklanan pek çok teknik zorluk yaşanmış. Keough, “Yüzümüzü nasıl hareket ettireceğimizi yeniden öğrenmek zorunda kaldık” diyor.

 

Eisenberg yoğun makyajın kendisini aşırı rol yapmaya zorladığını, böylece kameranın yüz ifadelerini algılayabildiğini söyledi. Eisenberg, “Yüz kaslarınızın nüansını algılayan bir filme kıyasla normalde yapacağınızdan %10 ya da %30 daha fazla rol yapıyorsunuz” dedi. “Abartmak zorundasınız.”

 

Oyuncuların en büyük meydan okumalarından biri makyaj altında rol yapabilmek. Bunu başaran sayılı oyuncu bulunuyor. Jesse Eisenberg ve Riley Keough, bunlardan olabilecek mi göreceğiz.