justice’in yeni albümü yolda!

justice’in yeni albümü yolda!


ikili olan biteni anlattı


Xavier de Rosnay ve Gaspard Augé‘den oluşan Fransız ikili Justice yeni albümünü duyurdu. Grubun yaklaşık sekiz yıl sonraki ilk uzunçaları olan Hyperdrama, 26 Nisan’da (Ed Banger/Because Music aracılığıyla) yayınlanacak. Grup ayrıca albümden iki yeni şarkı paylaştı: Tame Impala’nın yer aldığı “One Night/All Night” ve “Generator

 

İkili, “One Night/All Night” için yaptıkları basın açıklamasında “Bu parçanın, Justice’in karanlık/tekno tarafının ve Kevin Parker’ın disko yansımalarının bir örneğini bulmuş gibi tınlamasını istedik” dedi. “Kevin’ın büyüleyici bir melodi anlayışı var; hem basit ve doğal hem de çok tuhaf melodiler yazmayı başarıyor. Bu şarkı saf elektronik müzik ile saf disko arasında gidip geliyor ama asla ikisini aynı anda yakalayamıyorsunuz. Bir şarkı içinde bir türden diğerine anında geçiş yapma fikri tüm albüm boyunca devam ediyor ve belki de en net şekilde ‘One Night/All Night’ta sergileniyor.”

 

Yönetmen Anton Tammi “One Night/All Night” görseliyle ilgili olarak şunları söyledi: “Onlara şunu önerdim: Ya içine dalarsak? Müzik videoları haçın içinde bir yolculuk olsaydı nasıl olurdu? Böyle bir parça yaratmayı hayal ettim. İnsan ciğerlerinin içinde rave ışıklandırması ve bir insan kalbinin etrafında flaş ışığı gibi görünen garip ve deneysel bir nesne.”

 

Justice, “Generator” için şunları ekledi: “Bize göre bu parça Salsoul Orchestra’nın ‘Getaway’ şarkısına benziyor ama gabber ve klasik 90’lar hardcore tekno sesleriyle. Disko/funk ve genel olarak elektronik müzik her zaman Justice olarak yaptığımız müziğin temel unsurları olmuştur. Hyperdrama’da onları bir arada var ediyoruz ama barışçıl bir şekilde değil. Onları dikkat çekmek için biraz kavga ettirme fikrini seviyoruz.”

 

Justice’in son albümü 2016 tarihli Woman’dı ve bunu Woman Worldwide adlı bir canlı albüm takip etti. İkilinin Nisan ayında Coachella’da sahne alması planlanıyor.