kardeşiyle ortaklığı bozan benny safdie’nin önümüzdeki birkaç senesi

kardeşiyle ortaklığı bozan benny safdie’nin önümüzdeki birkaç senesi


son projeleri uncut gems oldu


Benny Safdie‘nin kendi başına yola çıkması, bir karakter oyuncusu olması, hit bir TV dizisi yaratması ve Dwayne Johnson ile bir A24 biyografisi hazırlaması… 2024’ün ana karakterlerinden biri belli oldu. Evet.

 

En çok New York’ta geçen cesur ve çılgın dramalarıyla tanınan Safdie Kardeşler‘den biri için bu büyük bir değişim. “Are You There, God? It’s Me, Margaret“, “Oppenheimer“da estirmesi ve Showtime’daki “The Curse“ün başarısı sayesinde Benny Safdie izlenmesi gereken bir isim haline geliyor. Peki sırada ne var?

 

Variety için kaleme aldığı yeni yazısında Safdie, Dwayne Johnson’la birlikte MMA şampiyonu Mark Kerr’i konu alan filmi “The Smashing Machine” hakkında yeni bir şey söylemedi. Ancak “The Curse“ün devamının gelebileceğini, yakın zamanda olmayacağını ima etti. 

 

Safdie, bu dünyada yaşanacak daha çok eğlence var,” dedi. “Herhangi bir fikir masadan kalkmış değil. Fikirler var ama bunları dünyaya sunmak için kesinlikle çok erken.” 

 

Nathan Fielder ve Emma Stone‘un başrollerini paylaştığı “The Curse” ilk sezonunu 12 Ocak‘ta tamamlayacak.

 

Ve Safdie’nin kişisel çizgisinde başka TV projeleri de var. Variety’ye verdiği demeçte HBO için boksla ilgili altı bölümlük bir dizi senaryosunun hazır olduğunu ancak henüz resmi olarak açıklanmadığını söyledi. Safdie ayrıca yazdığı ve yönetmeyi planladığı bir başka projenin de ipuçlarını verdi ama bu konuda ketum davrandı. Ancak Safdie’nin TV formatını sevdiğini söylemek mümkün.

 

Bu iyi bir şey çünkü Benny, Josh Safdie’nin Adam Sandler’la yapacağı yeni Netflix projesinde yer almayacak. Benny geçen yıl bunu doğruladı ama kardeşiyle aralarının açık olmadığını ve yapım şirketi Elara Picture’ın hâlâ güçlü olduğunu da vurguladı. Ancak Benny şu anda oyunculuğa ve diğer projelere odaklandığından, kardeşlerin başka bir filmin ortak yönetmenliği için ne zaman yeniden bir araya geleceğini kim bilebilir? Son projeleri dört sene önceki Uncut Gems oldu.