kristen stewart’lı a24 filmi ve çok daha fazlası: berlinale film festivali’ne az kaldı

kristen stewart’lı a24 filmi ve çok daha fazlası: berlinale film festivali’ne az kaldı


önümüzdeki pazartesi program açıklanıyor


Berlin Film Festivali‘nin yarışma dışında kalan gala bölümü Berlinale Specials‘ın bu yılki programında yüksek bütçeli 2 aksiyon filmi yer alacak: Rose Glass imzalı ve Kristen Stewart‘ın başrolde olduğu suç aksiyonu Love Lies Bleeding ve yönetmen Heo Myeong-haeng‘in Kore gerilim filmi The Roundup: Punishment.

 

Anna Baryshnikov, Dave Franco, Katy M. O’Brian, Ed Harris ve Jena Malone‘un başrollerini paylaştığı Love Lies Bleeding, bu ayın sonlarında Sundance’teki gösteriminin ardından Berlin’de uluslararası prömiyerini yapacak. Train to Busan’dan çıkış yapan Don Lee’nin başrolünde yer aldığı The Roundup: Punishment’ın dünya prömiyeri ise Berlin’de yapılacak.

 

Pazartesi günü açıklanan diğer Berlinale Special başlıkları arasında, İsrail’li yönetmen Amos Gitai’nin son draması Shikun, övgüyle karşılanan New Yorklu auteur Abel Ferrara’nın belgesel projesi Turn in the Wound, Ukrayna’daki savaşın başlangıcından bu yana Kiev’deki yaşamı konu alan ve İtalyan Netflix draması Supersex filmleri bulunuyor. 

 

Geçen yıl Berlin’de en iyi film ödülünü kazanan Fransız belgeselci Nicolas Philibert, bu sefer Golden Bear kazananıyla eşlik ettiği Averroès & Rosa Parks adlı yarışma dışı yapımıyla Alman başkentine geri dönüyor.

 

Berlin, tam yarışma programını 22 Ocak Pazartesi günü açıklayacak. 74. Berlinale, 15-25 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek.