vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


5 ocak 2024


Dürüst olacağız. Bu hafta vizyona öyle çok bir şey gelmiyor. Aşırı sinirli bakan Aras Bulut İynemli’nin Atatürk 2 adlı filmi var mesela. Atatürk 1 ne ara çıktı? İzlemiş miydik? Bu vatana hani bir Atatürk daha gelmezdi? Kabul etmiyoruz…

 

Biz yine de iyi bir insan olduğumuz için elde avuçta olanı sıralayacağız. Önceki vizyon broşürlerinden seke seke kontrol edebilir, geçtiğimiz haftalarda vizyona girip öyle kalmış filmlere de gidebilirsiniz. Sonuçta biz her hafta buradayız. 

 

Next Goal Wins, Taika Waititi

 

Yeni Zelandalı kendini komik bulan yönetmeni en son Thor’un son filminde bırakmıştık. Kendisi “Marvel ne abi yaa?” açıklamalarında bulundu sonra. Parasını yerken iyiydi. Abimiz, Next Goal Wins filminde tarihinde 31-0 gibi bir yenilgi bulunan Amerikan Samoa’sı futbol milli takımı ve bu takıma çekidüzen vermesi için göreve getirilen antrenörün hikâyesini anlatıyor. Michael Fassbender, Elisabeth Moss ve Will Arnett başrollerde.

 

 

Kör Noktada / Im toten Winkel, Ayşe Polat

 

Genç yönetmen, Fatih Akın gibi Almancı Ayşe Polat’ın yeni filmine bakılabilir. Konusu şöyle:

 

Almanya’dan gelip Türkiye’deki ücra bir köyde çekim yapan bir film ekibi, yıllar önce kaybettiği oğlunu canlı tutabilmek için bir ritüel yapan Kürt bir kadınla röportaj yapar. Melek adında 7 yaşındaki bir kıza bakıcılık yapan genç bir kadın, Kürtçe çeviri konusunda ekibe yardımcı olur. Melek’in babası Zafer, karanlık bir örgütün üyesidir. Küçük kıza gizemli bir varlığın musallat olmasıyla Zafer ailesi ve örgüt arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

 

 

İçinize sinmediyse eve dönünce Netflix’ten bir şey bakınabilirsiniz.

 

Society of the Snow / Kar Kardeşliği, J. A. Bayona

 

Netflix’in Oscar’a göndermek için heves ettiği gerçek bir hikayeyi anlatan film fena durmuyor. Başrollerde Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Matías Recalt gibi tanımadığımız isimler var. Konusu şöyle:

 

Bir uçağın And Dağlarının orta yerine düşmesinin ardından, hayatta kalan yolcular evlerine dönmek için güçlerini birleştirir ve birbirlerine ümit kaynağı olur.