vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?

vizyon broşürü: bu hafta hangi filmler vizyona giriyor?


29 aralık 2023


2024’ten beklentiniz neler? Kapanan butik sinemalarımızı özlemeye devam mı? İstemeye istemeye avm kapılarında bulacak mıyız kendimizi? Yılbaşı özel vizyon broşürüne hoşg. 

 

Bu sene grevdi şuydu buydu derken yine iyi film çıktı. 2023’ün son vizyon broşüründe fena olmayan filmler var. Bilmeyenler için; her hafta Perşembe günü buralarda birkaç filmlik liste yapıyoruz. Bu liste ertesi gün vizyona yeni giren filmleri, o sırada yayın platformlarında yayınlanan yapımları içeriyor.

 

May December, Todd Haynes

 

Palme d’Or’undan, Golden Globe’una sayısız ödülde aday gösterilen kara mizah filmini merak ediyorduk. Ülkemizde vizyona girmesi mutlu etti. Muhtemelen Oscar’da da adaylıkla taçlandırılacak filmi izlemek FOMO’nuza iyi gelebilir. Konusu şöyle:

 

Yirmi yıl önce Gracie Atherton-Yu ve kocası Joe’nun ilişkisi ülkeyi etkisi altına almıştır. Artık sıradan bir hayat yaşayan çift, ikiz kızlarının mezuniyetine hazırlanmaktadır. Hollywood oyuncusu Elizabeth Berry ise yeni bir film hazırlığındadır ve filmde Gracie’yi canladıracaktır. Elizabeth Gracie’yi daha yakından tanımak ister ve aileyle vakit geçirmek için Maine’in pitoresk sahiline gider. Elizabeth’in bu ziyareti, aile dinamiğinin çözülmeye başlamasına neden olur.

 

 

DogMan, Luc Besson

 

Sık sık sinemayı bırakan Luc Besson’ın Caleb Landry Jones, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham kadrolu filmidir. Çocukluğunda şiddet yanlısı babası tarafından istismara uğrayan ve acımasızca köpeklere atılan Douglas’ın hikayesini anlatan DogMan yönetmenin şimdiye kadarki en karanlık filmi olarak görülüyor. Konusu şöyle:

 

Dogman; çocukluk travması ve fiziksel yaralanmalardan kurtulma yolculuğunda kendi yolunu bulmaya çalışan; bu uğurda toplumsal kuralları, cinsiyet sınırlamalarını da esneterek, köpek sevgisinde aşırıya kaçan Douglas’ın hikayesi.

 

 

Bed Rest, Lori Evans Taylor

 

Filistin’i desteklediği için Scream’den kovulan Melissa Barrera’nın başrolünde bulunduğu yeni korku filminde kendisine Guy Burnet ve Edie Inksetter eşlik ediyor. Konusu şöyle:

 

Aile kurma konusunda zorluk çektikten sonra, Julie Rivers hamile kalır ve kocasıyla yeni bir eve taşınır. Zorunlu yatak istirahati emri alır ve evin her yerinde hayaletimsi yaratıklar görmeye başlar.

 

 

Vizyona yeni giren pek bir şey yok öyle. Gelin dijitale ne iş yapılmış göz atalım.

 

MUBI

 

HOW TO HAVE SEX, Molly Manning Walker

 

How To Have Sex, ergen kızlık döneminin neşesini ve acısını düzgün bir şekilde tasvir eden bir coming of age filmi. Sıradan ama etkileyici bir yönetmenlik deneyimi olarak görülen filmin konusu şöyle: 

 

Üç genç kız, yetişkinliğe geçiş niteliği taşıyan bir tatile çıkar. İçerek, eğlenerek ve flört ederek geçirecekleri bu yaz, güya hayatlarının en güzel yazı olacaktır. Güneşli Malia sokaklarında neşeyle dolanarak başlayan yolculukları cinsellik, rıza ve kendini keşfetmenin dolambaçlı yollarına sapar.

 

 

Bu hafta aşağı yukarı böyleydi. Geçtiğimiz haftaların broşürü için tıktık.