abraham lincoln suikastini anlatan apple tv dizisinden ilk fragman geldi

abraham lincoln suikastini anlatan apple tv dizisinden ilk fragman geldi


apple tv+ 2024 çıkarması


Apple TV+ dün gece saatlerinde 2024’te yayınlayacağı birçok diziden haber ve fragman yayınladı. Bunlardan biri Abraham Lincoln suikasti hakkında. 14 Nisan 1865’te Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Abraham Lincoln, “Our American Friend” adlı oyunu izlerken John Wilkes Booth tarafından vuruldu. Lincoln ertesi gün yaralarından ölecekti. Tiyatrodan kaçarken bacağını kıran fail Booth kaçtı. Virginia kırsalında bir çiftlik evinde saklanıdı, ta ki çiftlik New York Calvary tarafından kuşatılıp yakılana kadar. Çiftlik evinden gizlice çıkmaya çalışırken Booth bir süvari tarafından vuruldu.

 

Olaydan sonra sayısız kişi askeri mahkemede yargılandı ve bu kişilerden üçü Booth ile birlikte Lincoln’e suikast düzenledikleri gerekçesiyle idam edildi. James L. Swanson’ın “Manhunt” adlı kurgusal olmayan kitabından uyarlanan yedi bölümlük AppleTV+ dizisi, yetkililerin John Wilkes Booth’un peşine düşmesini bir komplo gerilimi olarak anlatacak. 

 

“Manhunt”ın başrolünde Tobias Menzies yer alıyor. Dizideki diğer rolleri ise gelecek vaat eden Anthony Boyle, Will Harrison, Brandon Flynn ve Hamish Linklater üstleniyor. “Manhunt”ın yürütücü yapımcılığını Carl Franklin üstleniyor ve dizinin ilk iki bölümünü de o yönetecek.

 

Diziyi yaratan ve aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak görev yapan Emmy adayı Monica Beletsky, geçtiğimiz günlerde Vanity Fair’e verdiği demeçte, “Bence dizinin çok güncel bir yanı var” dedi. “Bu çok sıra dışı bir aile içi saldırıydı. Lincoln savaş süresince Beyaz Saray’ın kapısını kilitlemezdi. Yani bu tür bir cinayet işlenmezdi.”