apple tv+ bilim kurguda akmaya devam ediyor

apple tv+ bilim kurguda akmaya devam ediyor


neuromancer yolda


Apple TV+ beğenilen bilim kurgu uyarlamalarına yönelik girişimlerini sürdürüyor. Halihazırda “Foundation” ve “Silo“nun birden fazla sezonunu yapım aşamasında bulunduran yayıncı, şimdi de William Gibson‘ın “Neuromancer“ını kendi platformuna taşımaya hazırlanıyor. 1984 tarihli klasik roman, beğenilen “Sprawl” üçlemesinin bir parçası; bu da 1986 tarihli “Count Zero” ve 1988 tarihli “Mona Lisa Overdrive”ın da uyarlama potansiyeli taşıdığı anlamına geliyor. 

 

Hugo Ödülü, Nebula Ödülü ve Philip K. Dick Ödülü sahibi Gibson’ın romanı, Japonya’nın Chiba şehrinin gelecekteki distopik bir versiyonunda başlıyor. Romanın kahramanı Henry Dorsett Case, hasar görmüş sinir sistemini onarmak için karanlık bir görevi kabul eden düşük seviyeli bir hackerdır. Suikastçı Molly ile bir araya gelen Case’in dünyayı dolaştığı macera, ABD hükümetinin komplolarını ve süper güçlü yapay zekayı da içeriyor.

 

Proje Graham Roland ve J.D. Dillard tarafından yürütülecek. Roland showrunner olarak görev yaparken, Dillard da pilot bölümü yönetecek.

 

İkili yaptıkları açıklamada şunları söyledi: “Bu ikonik eseri Apple TV+’a getireceğimiz için inanılmaz heyecanlıyız. Yaklaşık on yıl önce arkadaş olduğumuzdan beri birlikte çalışabileceğimiz bir şeyler arıyorduk, dolayısıyla bu işbirliği bir hayalin gerçeğe dönüşmesi anlamına geliyor. ‘Neuromancer’ kendisinden sonra gelen pek çok bilim kurguya ilham verdi ve biz de televizyon izleyicilerini Gibson’ın tanımlayıcı ‘cyberpunk’ dünyasıyla buluşturmayı dört gözle bekliyoruz.”

 

“Neuromancer”ın bu enkarnasyonunun ne zaman prodüksiyona gireceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.