american honey yönetmeninin yeni filmine scarlett johansson başrolü

american honey yönetmeninin yeni filmine scarlett johansson başrolü


yönetmeni özlemiştik


Yönetmen Andrea Arnold‘dan en son sekiz yıl önce 2016 yapımı “American Honey” adlı uzun metrajlı bir film izledik. Film, eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılansa da o zamandan beri yönetmen için işler pek de kolay olmadı. Elbette, 2021’de “Cow” adlı belgeselini yayınladı ama insanlar muhtemelen “Big Little Lies”ın 2. sezonunda çalışırken yaşadığı sorunları hatırlıyorlardır. Hakkında çıkan son haberlere göre dizi sürecinde Arnold ve HBO arasında bir perde arkası draması yaşanmıştı. Geçmişi geride bırakalım, Arnold’un yakında gösterime girecek olan “Featherwood” ile anlatı dünyasına geri döndüğünü ve başrol için gezegendeki en büyük yıldızlardan birini bulduğunu duymak güzel.

 

Deadline’ın haberine göre Scarlett Johansson, Andrea Arnold’dan başkasının yönetmeyeceği gerçek suç draması “Featherwood”da rol almaya hazırlanıyor. Film, bir eroin bağımlısı ve “Aryan Prensesi Featherwood” olan Carol Blevins’in gerçek hikayesine dayanıyor.  Carol Blevins, bir neo-Nazi çetesi olan Teksas Aryan Kardeşliği içinde bir FBI muhbiri olarak görev yaptı. Çalışmaları sayesinde federallere hayat kurtaran ve insanları parmaklıklar ardına koyan bilgiler verdi. İlginç bir şekilde senaryo, daha önce Marvel filmi “Black Widow”da Johansson’la birlikte çalışan Ned Benson tarafından yazıldı. 

 

Marvel Sinematik Evreni’ndeki zamanı birkaç yıl önce sona erdiğinden beri, Johansson pek ekranlarda görünmemişti. Sadece Wes Anderson’ın “Asteroid City” filminde önemli bir rolü vardı diyebiliriz. Bu filmle birlikte, Channing Tatum’la birlikte rol aldığı “Project Artemis” adlı büyük bir filmi de geliyor. 

 

“Fish Tank” ve “American Honey” sevdiğimiz, hayatın kenarına köşesine ışık tutan filmlerdi. Yönetmene güveniyoruz.