scarlett johansson, 29 sene sonra aynı yapımda rol alacak

scarlett johansson, 29 sene sonra aynı yapımda rol alacak


başarılı oyuncu dizi dünyasına adım atıyor


Emmy ödüllü ve Oscar adayı Cord Jefferson, Scarlett Johansson‘ın ilk büyük dizisini yazacak ve yürütücü yapımcılığını üstlenecek.

 

“American Fiction” filminin yönetmeni, John Katzenbach’ın “Just Cause” adlı romanının Amazon Prime Video uyarlamasının arkasındaki isim olarak seçildi. 

 

İlk kez 1992 yılında yayınlanan “Just Cause”, Miami muhabiri Matt Cowart’ın hikayesini anlatıyor. Bu uyarlamada Johansson, Cowart’ın Madison “Madi” Cowart adlı bir kadın versiyonunu canlandıracak. Hikaye, Cowart’ın bir idam mahkumundan masum olduğunu iddia eden bir mektup almasıyla başlıyor. Bunu takip eden soruşturma sadece mahkûmun suçluluğu konusunda şüphe uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda başka gizli vahşetleri de ortaya çıkarıyor.

 

Bu proje “Just Cause”un ikinci uyarlaması olacak; ilki 1995 yapımı olan filmde Sean Connery, Blair Underwood, Laurence Fishburne, Ed Harris, Ruby Dee ve Kate Capshaw rol almıştı. Kaderin cilvesi, Johansson filmde Connery’nin karakterinin kızı olarak 10 yaşındayken yer almıştı. 

 

Jefferson’ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve Percival Everett’in “Erasure” adlı kitabından uyarlanan “American Fiction”, en iyi film, Jeffrey Wright’a erkek oyuncu, Sterling K. Brown’a yardımcı erkek oyuncu, Jefferson’a uyarlama senaryo ve Laura Karpman’a özgün müzik dahil beş dalda Oscar adaylığı getirdi. 

 

Jefferson’ın Warner Bros Television Group ile 2020’de başlayan genel bir anlaşması var. Jefferson, Damon Lindelof ile birlikte HBO’nun “Watchmen” dizisinin “This Extraordinary Being” bölümünü kaleme alarak sınırlı bir dizi için üstün yazarlık dalında Emmy kazanmıştı. 

 

Scarlett Johansson ise Marvel karakteri Natasha Romanoff’a kendi filminde veda ettikten bir süre sonra oyunculuk kariyerine büyük projelerle yön vermeye başladı. Daha yeni şu projesinin haberini de vermiştik.