beyoncé’nin super bowl çıkarması

beyoncé’nin super bowl çıkarması


yeni albümden detaylar


Beyoncé Verizon Super Bowl reklamında yeni çıkaracağı country temalı “Renaissance Part II” albümünü duyurdu ve iki şarkı yayınladı. Bazı sanatçıların her yeni üretimi olay oluyor. Beyoncé tabii ki bu insanlardan biri. 

 

Beyoncé, uzun zamandır beklenen 2022 tarihli “Renaissance” albümünün ikinci bölümünü, 29 Mart’ta yayınlanacak country eğilimli bir albüm olarak, ayrıntılı bir fragman – reklam serisiyle duyurdu.

 

 

Beyoncé için özenle hazırlanmış reklamda Beyoncé’yi iPhone’da şarkılar arasında gezinirken, 2016’da çıkardığı aynı adlı klasik albümüne limonata standıyla atıfta bulunurken ve “Barbey”, “BOTUS” gibi popüler kültür göndermeleriyle izliyoruz. 

 

Son olarak, “Tamam, hazırlar, yeni müziği çıkarın. Size ‘Rönesans’ın bitmediğini söylemiştim” diyerek klibi sonlandırıyor. 

 

Beyonce’nin Instagram sayfasına bakıldığında, albüm adı ve çıkış tarihini içeren son teaser videosu görülüyor. Videoda ayrıca bir reklam panosu ve “Texas Hold ‘Em” yazan bir araba plakası var, şarkıcının kendi eyaletinin adını taşıyan poker oyununa ve muhtemelen bir şarkı adına atıfta bulunuyor.

 

Bundan kısa bir süre sonra, iki şarkı yayın hizmetlerinde ortaya çıktı ve gerçekten de ülke temalı. “Texas Hold ‘Em” neredeyse tamamen akustik gitarlar, bas davul ve vokallerden oluşuyor ve nakaratı “It’s a real-live boogie and a real live hoedown, don’t be a bitch just take it to the floor now” şeklinde sonlanıyor.

 

İkinci şarkının adı “16 Carriages” ve dizelerde country-esque, ancak nakaratlarda epik, orkestral bir düzenlemeye dönüşüyor. Her iki şarkıda da D’Angelo ve Beyonce’nin kız kardeşi Solange ile yaptığı çalışmalarla tanınan deneyimli yapımcı Raphael Saadiq’in katkıları bulunuyor.

 

Hayranları, ilk olarak 2022’de “Renaissance”ı yayınlayan Beyoncé’nin yeni projesini merakla bekliyordu. O dönemde, web sitesinde albümün “üç perdelik bir projenin” ilki olacağını açıklamıştı. Albümün yayınlanan ilk bölümü dans ve house müzikten büyük ölçüde yararlanarak siyah queer topluluğuna ve kulüp kültürüne saygı duruşunda bulundu.