cillian murphy’den kült zombi filminin devamına yeşil ışık

cillian murphy’den kült zombi filminin devamına yeşil ışık


muhtemel devam filminde başrol olarak dönebilir


Geçtiğimiz ay distopya filmlerinin başarılı öncülerinden “28 Days Later”ın yaratıcı ekibinin bir devam filmi üretme fikrine sıcak bakmasından bahsetmiştik. Oyuncu kadrosundan ve başrol Cillian Murphy’nin görüşünden ise haberimiz yoktu. Artık var. 

 

Cillian Murphy, 28 Days Later’da çığır açan rolünü aldığında, aktörün bunu bir zombi filmi olarak düşünmediğini açıkladı. “Oppenheimer” filmindeki rolüyle ilk kez Oscar adayı olan Murphy, SAG-AFTRA Vakfı’nın Conversations programının bir kaydında 2002 yapımı hit filmi anlattı. Aralık ayında kaydedilen yaklaşık 90 dakikalık söyleşide Murphy sahne ve ekrandaki uzun kariyerinden bahsediyor. Öfke uyandıran bir virüsün toplumun çökmesine neden olmasından 28 gün sonra komadan uyanan bir adamı canlandırdığı filmde yönetmen Danny Boyle ve yazar Alex Garland ile çalışması da buna dahil.

 

Murphy, “Dürüst olmak gerekirse bir zombi filmi yaptığımızın pek farkında değildim” dedi. “Tam da SARS’ın olduğu ve ‘hava öfkesi’ olaylarının yaşandığı zamanlardı. Bu yüzden bunun bir zombi filmi olduğunu hiç hissetmedim.”

 

“28 Days Later’dan önce çok fazla zombi filmi yoktu, bir nevi ölü bir türdü” dedi ve seyircilerin kelime oyununa gülmesine neden oldu. “Danny ve Alex de bunu yeniden başlattı.”

 

Murphy rolü alma sürecini anlatırken, Danny Boyle’un “Shallow Grave” ve “Trainspotting” filmlerinden zaten hayranı olduğunu belirtti.

 

“Bu yüzden filme girmeyi gerçekten umutsuzca istedim.” Rol için altı kez seçmelere katıldığını tahmin ediyor.

 

Filmin devamının çekileceği sürekli konuşulurken, Riley Jim’in hayatta kalmasının iyi olduğunu, onu başka bir film için geri getirebileceklerini belirtti. Murphy, “Ben müsaitim,” diyerek devam filminde yer almaya yeşil ışık yaktı.